McGregor: Ανοήτοι οι αμερικάνοι, οι Ουκρανοί θα καταστραφούν θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό
Με παρέμβαση των ΗΠΑ αναβάλλεται εκ νέου – η 8η φορά που αναβάλλεται η αντεπίθεση – των Ουκρανικών δυνάμεων που ενώ έχουν οπλικά συστήματα ο στρατός έχει καταρρεύσει, καλούν για στράτευση από 16 ετών έως 60 ετών… οι Ταξιαρχίες παραπαίουν…
Και ενώ η αντεπίθεση των Ουκρανών πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή… οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 70% της Marinka μιας σημαντικά στρατηγικής πόλης στο Donetsk και πλησιάζουν στο Kupyansk μια στρατηγική πόλη στο Kharkiv το οποίο έχασαν οι ρώσοι μετά την αποχώρηση τους αλλά… φαίνεται ότι θα καταλάβουν εκ νέου…
Ο πρώην συνταγματάρχης των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Trump προειδοποίησε ότι οι αποτυχημένες τακτικές των αμερικανικών θα οδηγήσουν στην καταστροφή την Ουκρανία που θα χάσει Kharkiv και Οδησσό…
Εν τω μεταξύ δύο δηλώσεις από τον Medvedev αντιπροέδρου της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας και τον Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk… δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες…
Ο Medvedev δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν στρατηγική και να εξολοθρεύσουν την ηγεσία της Ουκρανίας…
Ο Denis Pushilin ανέφερε ότι η απελευθέρωση του Donbass δεν αρκεί, οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν το Donetsk και το Luhansk… η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει όλη την Ουκρανία… 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέβαλαν την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – Οι Ουκρανοί ελπίζουν σε ακύρωση

Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αναφέρθηκε πότε να περιμένουμε επιτέλους την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία θα γονατίσει τον ρωσικό στρατό: η επίθεση θα ξεκινήσει σίγουρα αυτό το καλοκαίρι.
Προφανώς, ο Kirby θα μπορούσε να ανακοινώσει την αντεπίθεση έως το τέλος του 2023 ή σε μια πενταετία.
Αν συγκρίνουμε τις προηγούμενες δηλώσεις αξιωματούχων στη Δύση με τις τρέχουσες, και η επιθυμία να μεταδώσουν ένα μήνυμα που εμπνέει αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη η αναβλητικότητα υπερισχύει…
Ιδιαίτερα οι αναφορές του Kirby έρχονται σε αντίθεση με την υστερία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα κορυφαία δυτικά ΜΜΕ.

Η υστερία της Δύσης

1η Μαΐου: «Η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια αποφασιστική αντεπίθεση».
9 Μαΐου: «Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν σε μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας».
12 Μαΐου: «Ουκρανική αντεπίθεση: έρχεται η αποφασιστική στιγμή στον πόλεμο».
27 Μαΐου: « Η επιτυχημένη εκστρατεία της Ουκρανίας θα μπορούσε να αναγκάσει τον Putin να υποστεί ολοκληρωτική ήττα».
28 Μαΐου: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη επίθεση».
29 Μαΐου: «Αποκλειστικό: Η Ουκρανία προετοιμάζει μια αντεπίθεση στο μέτωπο στην περιοχή Bakhmut».
30 Μαΐου: «Το φονικό χτύπημα της Ουκρανίας είναι έτοιμο».
Βλέπουμε ότι το δυτικό κατεστημένο, άμεσα, έμμεσα, επίσημα, ανεπίσημα, απαιτεί από την Ουκρανία μια νικηφόρα αντεπίθεση, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στο μέτωπο…

Μήνυμα Γαλλίας: Η Δύση να επανεξετάσει την στήριξη στην Ουκρανία εάν αποτύχει η αντεπίθεση…

Επιπλέον, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παίζουν με τον χρόνο με κάθε δυνατό τρόπο, επινοώντας δικαιολογίες και θέτοντας νέους όρους: είτε χρειάζονται συγκεκριμένο και προφανώς μη ρεαλιστικό αριθμό τανκς, είτε χρειάζονται ουσιαστικά αμερικανικά αεροσκάφη, είτε χρειάζονται περισσότερο χρόνο…
Αλλά οι δυτικοί πιστωτές απαιτούν από την Ουκρανία σαφές χρονοδιάγραμμα…
Και μόλις πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος Macron εξέφρασε μια δυσοίωνη εκτίμηση για την Ουκρανία:
«Η Δύση θα επανεξετάσει την υποστήριξη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εάν η αντεπίθεση αποτύχει».
Τι να κάνουν ο Zelensky, ο Syrsky, ο Podolyak και τα φαντάσματα του Zaluzhny;
Και τότε κάποιος – πιθανότατα, ο επικεφαλής του GUR της Ουκρανίας ο Budanov – θα έχει μια υπέροχη ιδέα: ας αντεπιτεθούμε στο Διαδίκτυο…
Και στην πορεία ανάπτυξης αυτής της λαμπρής ιδέας, πραγματοποιήθηκαν εκστρατείες δημοσίων σχέσεων, που στόχευαν στο δυτικό κοινό μεταμφιεσμένες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μαζί με το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκαν drones για να χτυπήσουν το Κρεμλίνο και ρωσικές συνοριακές περιοχές όπως το Belgorod.
Ωστόσο, αυτές οι επιθέσεις είχαν σχεδόν μηδενικό αποτέλεσμα στρατιωτικά και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι θα αξιολογηθούν ως μέρος της αντεπίθεσης των Ουκρανών.

Stoltenberg: Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί άμεσα στο ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να επισπεύσει την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία αλλά είναι έτοιμο να αναβαθμίσει το καθεστώς σύνδεσης με το Κίεβο σε επίπεδο Συμβουλίου, όπου θα συμμετέχει ισότιμα με τα άλλα κράτη – μέλη, είπε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Jens Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στο Όσλο της Νορβηγίας την Πέμπτη (1/6/2023).
Σύμφωνα με τον Stoltenberg, κατά την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, τα κράτη μέλη θα συζητήσουν πώς να ενισχύσουν και να διατηρήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία με τη μορφή όπλων και ανταλλακτικών, ώστε να μπορέσει να ανακαταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη.
«Είμαστε επίσης έτοιμοι να συζητήσουμε τις φιλοδοξίες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η πόρτα της Συμμαχίας είναι ανοιχτή για νέα μέλη.
Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν επίσης ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας και όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι εξαρτάται από τη Συμμαχία να αποφασίσει πότε η Ουκρανία θα γίνει μέλος», είπε ο Stoltenberg.
«Η Μόσχα δεν έχει κανένα δικαίωμα veto κατά της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Stoltenberg, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα να πούμε πότε μπορεί να συμβεί αυτό.
Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζήτησε η Ουκρανία.
Ανέφερε ότι το θέμα συνεχίζεται να συζητείται και υπογράμμισε ότι η συνάντηση ήταν άτυπη και δεν στόχευε σε λήψη αποφάσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο το ΝΑΤΟ πρέπει να παράσχει μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και να εξετάσει ένα σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας για τη χώρα.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι μένει να αποφασιστεί πώς ακριβώς θα γίνει αυτό.
Δήλωσε επίσης πως το πιο σημαντικό πράγμα για το ΝΑΤΟ είναι να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο αλλά αυτό δεν καθιστά τη Συμμαχία μέρος της σύγκρουσης.
Ο Stoltenberg δήλωσε ότι, εάν η Ρωσία κερδίσει στον πόλεμο θα είναι μια «τραγωδία» για την Ουκρανία και θα είναι επίσης πολύ επικίνδυνο για το ΝΑΤΟ, γιατί θα το κάνει «ευάλωτο».

Η Ουκρανία επιλέγει την τρομοκρατία

Μη μπορώντας να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, αποφάσισαν οι Ουκρανοί να κάνουν πόλεμο στον άμαχο πληθυσμό – και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – τα ρωσικά αντίποινα θα είναι πολύ σκληρά.
Υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων, συχνά ακούγονται απόψεις ότι πρέπει η Ρωσία να είναι λευκός ιππότης σε ένα ευγενές άλογο και να απαντήσει οφθαλμό αντί οφθαλμού.
Αλλά ο ρωσικός στρατός δεν είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν θα κινηθούν ποτέ με στόχο την καταστροφή του άμαχου πληθυσμού.
Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές στην ηγεσία των ΗΠΑ από τις δεξαμενές σκέψης RAND Corporation και το Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και η άντληση της Ουκρανίας με τα πιο σύγχρονα δυτικά όπλα είναι επωφελής για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις , αφού η Ρωσία έχει την ευκαιρία να αναπτύξει δεξιότητες για την αντιμετώπιση του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, τα πρότυπα επιχειρησιακού ελέγχου του ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές τακτικές.
Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ διδάσκει την Ρωσία πώς να πολεμάει, και τώρα διατυπώνονται απόψεις «να σταματήσει η εκπαίδευση των Ρώσων» μέσω των Ουκρανών.
Όσο για την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από το αν παραμένει με τη μορφή εντυπωσιακών πρωτοσέλιδων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης στην πραγματικότητα μια συμμορία στο Κίεβο εξακολουθεί να σχεδιάζει μια αυτοκτονική επιδρομή αυτό το καλοκαίρι, αυτό το φθινόπωρο ή αυτόν τον αιώνα…
Οι ρώσοι στο τέλος θα νικήσουν…

McGregor: Ανοήτοι οι αμερικάνοι, οι Ουκρανοί θα καταστραφούν θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό

Η απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδεχτούν την ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη εξαφάνιση της Ουκρανίας, δήλωσε ο συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου.
«Όλα μπορούν να τελειώσουν στα σύνορα με τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Τα συγχαρητήριά μου: αυτό ακριβώς ονειρευόταν τόσο πολύ η Ευρώπη.
Θέλουν να δουν ρωσικά στρατεύματα στα σύνορά τους και αυτό το υπέροχο δώρο το έκανε ο Πρόεδρος Biden, o Lindsey Graham και άλλοι ανόητοι που δεν καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάνε. Εξαιτίας αυτών, βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολη θέση», εξήγησε ο McGregor.
O Λευκός Οίκος σκοπεύει να συνεχίσει την σύγκρουση.
Ωστόσο, αυτό μόνο λύνει τα χέρια του Putin και επιτρέπει στη Ρωσία να επιτύχει τον πλήρη αφανισμό της Ουκρανίας
«Μας λένε συνεχώς ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι να παραδοθούν οι Ρώσοι.
Λοιπόν, αυτό δεν θα συμβεί και το ξέρουν ανέφερε ο McGregor.
Πιθανότατα, θα πρέπει να περιμένουμε νέες εδαφικές απώλειες για τους Ουκρανούς.
Έτσι, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της ηγεσίας των ΗΠΑ, η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Kharkiv και την Οδησσό.

Denis Pushilin (Donetsk): Όλη η Ουκρανία πρέπει να απελευθερωθεί

Ο προσωρινός αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin δήλωσε ότι ολόκληρη η επικράτεια της Ουκρανίας πρέπει να απελευθερωθεί προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από εχθρικά χτυπήματα.
«Είναι δυνατόν να φανταστούμε ότι, σύμφωνα με τους στόχους μας, απελευθερώνουμε το έδαφος του Donetsk, του Luhansk και των περιοχών Zaporozhye και Kherson, και εκεί σταματούν όλα; Θα σταματήσουν οι αντίπαλοί μας;
Μπορεί κανείς να το φανταστεί αυτό; Δεν μπορώ.
Ο Denis Pushilin επεκτάθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι ο εχθρός θα εξακολουθήσει να χτυπά τον άμαχο πληθυσμό.
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας δεν πρέπει να παραχωρηθούν σε άλλες χώρες.
«Μην σπαταλήσετε αυτά τα εδάφη. Είχαν υψηλό κόστος.
Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα είναι εφαλτήριο για την επόμενη επίθεση στη Ρωσία».

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 70% της Marinka και πλησιάζουν το Kupyansk στην περιοχή Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει το Kupyansk στην περιοχή Kharkiv ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης.
«Η πρώτη γραμμή έχει σχεδόν πλησιάσει το Kupyansk.
Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη από τον ποταμό Oskol.
Η αριστερή όχθη του Oskol είναι υπό τον έλεγχό μας.
Στην αριστερή πλευρά του Kupyansk: τα στρατεύματά μας είναι κοντά της.
Πολλοί Ουκρανοί δεν κρύβουν ήδη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται κοντά στην πόλη και κάπου σημειώθηκαν μάχες θέσης στους δρόμους του Kupyansk.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί… αναγνωρίζουν τον τον επαγγελματισμό του ρωσικού στρατού

Ουκρανός διοικητής αναγνώρισε τον επαγγελματισμό του ρωσικού στρατού
Ο διοικητής του 1ου τάγματος της 3ης ταξιαρχίας εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Petr Gorbatenko αναγνώρισε τον επαγγελματισμό του ρωσικού στρατού
«Οι Ρώσοι είναι ένας επαγγελματικός στρατός.
Αυτό είναι ένα περίπλοκο σύστημα μάχης.
Ετοιμάζονται να επιτεθούν. Θέλουν να πιάσουν την επίθεσή μας και να αντεπιτεθούν οι ίδιοι» προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον Petr Gorbatenko, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με τεράστια ποσότητα εξοπλισμού, επαρκή για τη συνέχιση των μαχών.
Επαίνεσε επίσης τις ικανότητές τους στο χτίσιμο αμυντικών γραμμών.
«Το κάνουν άριστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν κατακλείδι, σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν την ευκαιρία να νικήσουν τα ρωσικά στρατεύματα μόνο εάν είναι «πιο επαγγελματίες».

Medvedev: Πρέπει να καταστραφεί η φωλιά της σφήκας

Το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να καταστραφεί σαν τη φωλιά του σφήκας για να μην υπάρξει απειλή ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Medvedev
«Πρέπει να καταστραφούν.
Είναι απαραίτητο να καταστραφεί η ίδια η φωλιά της σφήκας – αυτό το καθεστώς που έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία, πρέπει να εξοντωθεί, πρέπει να καταστραφεί, διαφορετικά θα υπάρχει συνεχής απειλή»
Ο Medvedev περιέγραψε τις ενέργειες του ουκρανικού καθεστώτος ως τρομοκρατία, επισημαίνοντας ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των τρομοκρατών είναι η καταστροφή τους.
«Αυτή είναι μια πράξη τρομοκρατίας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χαρακτηριστεί.
Εάν είναι τρομοκρατική ενέργεια, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να απαντηθεί.
Καμία χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαπραγματευτεί με τρομοκράτες, οι τρομοκράτες πρέπει να καταστραφούν» είπε σχολιάζοντας τις ουκρανικές επιθέσεις στο Belgorod.
«Είναι σαφές σε όλους ότι ήταν μια απολύτως τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν στρατιωτική μάχη, ούτε στρατιωτική δράση.
Δεν ταιριάζει καν με κανέναν κανόνα πολέμου», είπε ο Medvedev.
Αναρωτήθηκε τι σκοπό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια επίθεση. «Να προκληθεί ζημιά στον άμαχο πληθυσμό και μόνο αυτό, επειδή αυτά τα μέσα καταστροφής, αυτά τα drones που χρησιμοποιήθηκαν, δεν μπορούν να βλάψουν ούτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ούτε κτίρια δημόσιας διοίκησης», είπε.
«Ο στόχος ήταν απλός – να προκληθεί ζημιά, να βλάψει τον άμαχο πληθυσμό με κάποιο τρόπο», επανέλαβε.
«Και το γεγονός ότι ο εχθρός μας συμπεριφέρεται ήδη ως τρομοκράτης χαρακτηρίζει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τόσο το ουκρανικό καθεστώς όσο και αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτό – πρώτα από όλα τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, έχουν μπει στον πόλεμο εναντίον μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας.
Κατά τη γνώμη του, «οι τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να συνεπάγονται τα σκληρότερα δυνατά αντίποινα».

Τι συνέβη στην πόλη Shebekino στην περιοχή Belgorod

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν άλλη μια απόπειρα του καθεστώτος της Ουκρανίας να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια εναντίον κατοίκων του Shebekino στη συνοριακή περιοχή του Belgorod.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από κοινού με τους συνοριοφύλακες και άλλες μονάδες της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) της Ρωσίας απέτρεψαν άλλη μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική ενέργεια εναντίον αμάχων της πόλης Shebekino στην περιοχή Belgorod.
«Ουκρανικοί τρομοκρατικοί σχηματισμοί με δύναμη έως και δύο μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού ενισχυμένες με άρματα μάχης επιχείρησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος.
Όλες οι επιθέσεις των ουκρανικών τρομοκρατικών σχηματισμών αποκρούστηκαν.
Η στρατιωτική αεροπορία της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας πραγματοποίησε 11 χτυπήματα στους Ουκρανούς.
Τα στρατεύματα πυραύλων και το πυροβολικό πέτυχαν 77 στόχους βολής και βαριά συστήματα φλογοβόλων πραγματοποίησαν δύο χτυπήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 30 Ουκρανούς τρομοκράτες, και κατέστρεψαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών Grad και ένα φορτηγό στην ουκρανική πλευρά των συνόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »