Δομικός ανασχηματισμός στο μπλοκάκι του Μητσοτάκη
Σε τροχιά ανασχηματισμού έχει μπει πλέον το εγχώριο πολιτικό σκηνικό με τις όποιες εξελίξεις να τοποθετούνται είτε για τις αρχές Ιουλίου, είτε για τα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι βρίσκεται το σπάσιμο μεγάλων υπουργείων με αναβάθμιση των παρόντων υφυπουργών ή ένταξη νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια Μητσοτάκη βρίσκεται ο διαχωρισμός της Πολιτικής Προστασίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτή την περίπτωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραμείνει στη θέση του, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Την ίδια ώρα δύο υπουργεία φαίνεται ότι θα προκύψουν από το «σπάσιμο» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον Κωστή Χατζηδάκη να κρατάει όπως όλα δείχνουν το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.

Πάντως το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το άνοιγμά του προς το Κέντρο, με πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με τη σοσιαλδημοκρατία ή εάν θα επιλέξει στελέχη από τη γαλάζια δεξαμενή.

Πέτσας: Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού
Προανήγγειλε τον ανασχηματισμό ο Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, έδωσε συνέχεια στη συζήτηση περί ανασχηματισμού. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά την 1η Ιουλίου. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά.

Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς. «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα. Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού briefing κληθείς να σχολιάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν κατηγορηματικός. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τροφοδοτούν σενάρια ανασχηματισμού. Είναι ενδεικτικό ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse, έξι στους δέκα ερωτηθέντες τάχθηκαν υπερ των αλλαγών στην κυβέρνηση.ενώ μόλις το 22% απαντά πως το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να μείνει ως έχει.

Μάλιστα οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες που δηλώνουν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονταν υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το 53% των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντούσε θετικά σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα έναντι ενός 34% που έλεγε πως δεν χρειάζονταν αλλαγές στην κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »