Το σχέδιο σε περίπτωση ανάγκης.

Στο σχέδιο της πολιτείας σε περίπτωση μεγάλης διασποράς του κορονoϊού στα νησιά αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Τρίτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, παραδέχτηκε ότι οι αεροδιακομιδές είναι δύσκολες, σημείωσε ωστόσο ότι το κράτος είναι έτοιμο και γι αυτήν την περίπτωση.

Τόνισε μάλιστα ότι γι αυτό από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν μέτρα για τα νησιά με αποκλεισμό των επισκεπτών ώστε να αποκλεισθεί αυτή η περίπτωση. «Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει να μένουμε μακριά από τα νησιά μας» είπε χαρακτηριστικά.

Τα ειδικά σχέδια για τα νησιά περιλαμβάνουν ιατρική βοήθεια είτε με εναέρια είτε με πλωτά μέσα. Δυνατή είναι και η οργάνωση πλωτών νοσοκομείων. 

Μείωση ενοικίου: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιοι εξαιρούνται

Η περίπτωση της Ικαρίας 

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στην Ικαρία, καθώς 25χρονος που βρέθηκε θετικός στον ιό έφτασε πριν 4 μέρες στο νησί.

Στις ράχες και στον Άγιο Πολύκαρπο της Ικαρίας, στα μέρη δηλαδή που κινήθηκε ο 25χρονος που έσπασε την καραντίνα, η ανησυχία είναι μεγάλη.

Οι τοπικές αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του και απολυμαίνουν χώρους από τους οποίους πέρασε.

Οι 123 επιβάτες που κατέβηκαν στην Ικαρία μαζί με τον 25χρονο έχουν ενημερωθεί να προβούν σε προληπτικά τεστ.

Σε καραντίνα έχει τεθεί ηλεκτρολόγος, ο οποίος πήγε στο σπίτι του νεαρού για να επισκευάσει μία βλάβη. 


Μάχη» δύο εβδομάδων για την ανάσχεση του ιού  

Την ώρα που η Ιταλία και Ισπανία βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη του κορονοϊού και οι ΗΠΑ αποτελούν τη νέα μεγάλη εστία διασποράς του ιού με την κατάσταση και εκεί να λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις, η Ελλάδα συνεχίζει τη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες σχετικά με την εξάπλωση του ιού. Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει μια αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα και γι’αυτό προειδοποιούν ότι όλοι πρέπει να τηρούν με ευλάβεια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και τους κανόνες προστασίας όταν βγαίνουμε εκτός σπιτιού για τα απαραίτητα ψώνια.

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε προσφυγική δομή  

Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε -Πως θα κάνετε την αίτηση

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης αλλοδαπή γυναίκα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα της Εύβοιας βρέθηκε θετική στον κοροναϊό μετά τη γέννηση του βρέφους της.

Η εν λόγω γυναίκα βρισκόταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας λόγω του τοκετού. Πλέον ο ΕΟΔΥ βρίσκεται στη διαδικασία της ιχνηλάτησης όλων των επαφών του κρούσματος.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης μετέβη στην προσφυγική δομή της Ριτσώνας μετά τη διάγνωση του πρώτου θετικού κρούσματος και εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Διαβεβαίωσε μάλιστα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ότι ο μηχανισμός κινήθηκε άμεσα και εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα επισημαίνοντας ότι «δεν ανησυχούμε. Η δομή είναι μεγάλη και οι άνθρωποι μένουν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο».

Αποφασίστηκε δε, αύριο Τετάρτη να γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε αυτούς που έχουν ιχνηλατηθεί ως πιθανές επαφές της γυναίκας και οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε περιορισμό, αλλά και στο προσωπικό της δομής.

Ενώ το απόγευμα επρόκειτο να παραδοθεί μεγάλη ποσότητα από γάντια και μάσκες στους διαμένοντες στην προσφυγική δομή της Ριτσώνας ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση για τις επόμενες 14 ημέρες με διαρκείς ελέγχους της αστυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »