Νέες προκλήσεις

Για όσους τρέφουν αυταπάτες περί τουρκικής ”δημοκρατικής” αντιπολίτευσης, παραθέτουμε την δήλωση του αντιπροέδρου του νέου κόμματος DEVA, με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα για τον εξοπλισμό των νησιών μας σε μια προσπάθεια επηρεασμού της διεθνούς κοινής γνώμης που αποτελεί σαφώς τον κύριο στόχο του.       
 

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος DEVA, Επικεφαλής Εξωτερικών Πολιτικών και Πολιτικών Ασφαλείας, και πρώην Πρέσβης Abdurrahman Bilgiç δήλωσε ότι : Δεν είναι αποδεκτό η Ελλάδα να εξοπλίζει τα νησιά. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Πρέπει να τροφοδοτήσουμε το διπλωματικό σύστημα. Η διαπραγματευτική διαδικασία του ΟΗΕ δεν πρέπει να παραμεληθεί

Η τουρκική επεκτατική πολιτική έχει συνέχεια και μεγάλο βάθος και δεν τελειώνει στις νεο-οθωμανικές κορώνες του Ερντογάν και των συνεργατών του.

Τα νησιά μας αποτελούν στόχο της Τουρκίας, κάτι στο οποίο συμφωνεί ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της γειτονικής χώρας από την μία άκρη έως την άλλη. Αυτό καλό είναι να το κατανοήσουμε βαθιά στην χώρα μας και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Σκηνικό σύγκρουσης: Η Άγκυρα με χάρτες-σοκ απαιτεί αφοπλισμό των νησιών – Βγαίνει στο Αιγαίο ο Ελληνικός Στόλος

Νεο-οθωμανικά όνειρα με στόχο την Ελλάδα.    

Ο Ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz, ( ο οποίος δεν βάζει γλώσσα μέσα) μιλώντας τώρα στο Ντολμά Μπαχτσέ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ροταριανό Όμιλο με θέμα «Η τουρκική Γεωπολιτική μετά τον Kovid-19» αναφέρθηκε ξανά στην Γαλάζια πατρίδα θεωρώντας την “ως  ένα  χαστούκι στον δυτικό ιμπεριαλισμό”. “Ωστόσο οι δυτικές χώρες παρ ‘όλα αυτά θα συνεχίσουν την υποστήριξή τους σε σχέδια κατά της Τουρκίας”, είπε ο ίδιος.

Ο Gürdeniz, αναφερόμενος στην συμφωνία μεταξύ Ερντογάν και Σαράι η οποία υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου, επισήμανε την σημασία των γεωπολιτικών κινήσεων της χώρας του το επόμενο διάστημα στην Α.Μεσόγειο.

Εκεί επικαλέστηκε τον Ατατούρκ και την γνωστή ρύση του: “Ο πρώτος προορισμός του τουρκικού στρατού στο μέλλον θα είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος”.

Πρόκειται για το σχέδιο που βλέπουμε σήμερα να εκτυλίσσεται από τουρκικής πλευράς στο ελληνικό Αρχιπέλαγος και την Α. Μεσόγειο.  

Το “εργαλείο” για αυτό το σχέδιο θα είναι το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο όλα τα κόμματα στην Τουρκία θέλουν να ισχυροποιήσουν καθιστώντας το ίσως το ισχυρότερο στην περιοχή. Αυτές είναι οι βλέψεις των Τούρκων το επόμενο διάστημα ότι και να γίνει.

«Χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Γαλλία δεν μπορούν να εξαλείψουν τη δομή των τουρκικών δυνάμεών με την δύναμη του πυρός τους. Επειδή αυτή τη στιγμή έχουν επίγνωση ότι αυτό το βήμα θα ήταν μια επίσημη ρήξη με την Τουρκία.

Έτσι δυτικές χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέρος σε πολλά θέματα, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν θέση υπέρ της Τουρκίας. Η αγνόησή των ελληνικών συμφερόντων δεν προκαλεί καμία  αναστάτωση της  παγκόσμιας ισορροπίας όπως θα γίνονταν σε αντίστοιχη περίπτωση με την Τουρκία”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Τουρκικά ΜΜΕ προεξοφλούν ”θερμό” επεισόδιο: ”Έρχεται καυτό καλοκαίρι σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο”

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται η διαδικασία, ο Gürdeniz υποστήριξε ότι η πολυπολική νέα παγκόσμια τάξη είναι «αναπόφευκτη» και τόνισε,« ότι δημιουργείται πλέον μια ολοκαίνουργια παγκόσμια τάξη με την πανδημία”.

“Η πανδημία του Kovid-19 άλλαξε τα πάντα και «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Βλέπουμε ότι δυτικές χώρες, οι οποίες πιστεύαμε ότι ήταν  ανεπτυγμένες, δεν μπορούν στην πραγματικότητα να κάνουν τίποτα όταν ένας τέτοιος μεγάλος λιμός προκαλεί εκατόμβες θυμάτων.

Στη Νέα Υόρκη, βλέπουμε  ξεχασμένα πτώματα σε φορτηγά στο Μπρούκλιν. Αυτή η εικόνα μας δείχνει ξεκάθαρα ότι το κοινωνικό κράτος θα έρθει στο προσκήνιο αυτόν τον αιώνα.

Το νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα έχει περιέλθει σε δεινή θέση. Είμαστε μια χώρα που μπορεί να διορθώσει πολλά πράγματα. Αλλά αυτό το σάπιο που βλέπουμε στον δυτικό κόσμο δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

Το  Δυτικό Μπλοκ δεν μπόρεσε να επιτύχει αποτελέσματα σε καμία περιοχή, εκτός από την Γιουγκοσλαβία. Βλέπουμε ότι από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη δεν μπόρεσαν να επιτύχουν αποτελέσματα σε πολλές περιοχές όπως το  Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Συρία, και την Λιβύη.”κατέληξε ο ίδιος.

Η Τουρκία επιζητεί ουσιαστικά παράλληλα με τις προκλητικές επιδιώξεις της στο Αιγαίο, να λάβει θέση στο ΣΑ του ΟΗΕ και να λογίζεται ως μεγάλη περιφερειακή δύναμη, η οποία θα μπορεί να εμπλέκεται στην περιοχή της Μεσογείου όποτε αυτή το επιθυμεί.

Θα της το επιτρέψει αυτό το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ή θα δούμε την ολοκληρωτική καταστροφή μιας ακόμη πολυεθνικής χώρας σαν την Γιουγκοσλαβία ;    

Το ζήτημα αυτών επιδιώξεων της Άγκυρας ξεπερνούν τα όρια του Αιγαίου και φτάνουν στα όρια της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας την οποία η νέα τάξη πραγμάτων δεν έχει μέσα στους σχεδιασμούς της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »