Τσελίκ: ”Η στρατικοποίηση του Καστελόριζου είναι πειρατεία”
Αιφνιδιασμένοι φαίνονται οι Τούρκοι με τις κινήσεις στο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Οι τελευταίες κινήσεις της Αθήνας έχουν προβληματίσει την Άγκυρα, με πολιτικούς και στρατιωτικούς να δείχνουν προβληματισμό.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Όπως αποκαλύπτουν Ελληνικά ΜΜΕ, το έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ανέλθει στο ποσό των 10 δισ. ευρώ για αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το εξοπλιστικό πακέτο θα περιλαμβάνει την αγορά 18 μαχητικών Rafale, την απόκτηση νέων φρεγατών, τον πλήρη εκσυχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την αγορά τορπιλών καθώς και άλλα πυρομαχικά και άλλα οπλικά συστήματα και για τους τρεις κλάδους των Ε.Δ.

Η υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας θα υπογραφεί στις 10 Σεπτεμβρίου με μια πανηγυρική τελετή μεταξύ Ε.Μακρόν και Κ.Μητσοτάκη.”

Να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις φωτογραφίες από την αποβίβαση εθνοφρουρών στο Καστελόριζο επιχειρεί η Τουρκία, ενώ δείχνει την -τουλάχιστον- ενόχλησή της από τις κοινές ελληνογαλλικές ασκήσεις.

Μετά την χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πριν λίγα λεπτά πως η στρατικοποίηση του Καστελλόριζου είναι «πράξη πειρατείας» και πως είναι «ηλιθιότητα να τείνεις τα όπλα προς τις ακτές της Τουρκίας».

Συγκεκριμένα ο Τσελίκ με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει:

«Η προσπάθεια της Ελλάδας να εξοπλίσει το Καστελλόριζο είναι ένα νέο παράδειγμα πειρετείας. Το να στρέφεις τα όπλα στου προς την ακτή της Τουρκίας είναι ηλίθιο. Κάνοντας αυτά τα παράνομα βήματα η Ελλάδα έχει γίνει εκπρόσωπος των πειρατικών πολιτικών στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Αντί της επίλυσης των προβλημάτων μέσω της διπλωματίας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, είναι η Ελλάδα που οργανώνει σαμποτάζ της διπλωματίας μέσω πειρατικών συμφωνιών. Οι συνέπειες αυτών των βημάτων της Ελλάδας θα είναι η βίαιη αποτυχία… Εάν προτιμάτε να κάνετε ασκήσεις με την Γαλλία αντί να συζητάτε με την Τουρκία θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν λάθος. Η Ελλάδα θα μάθει ότι έχουμε μια ισχυρή απάντηση για κάθε βήμα της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »