είτε χάρτη

Ητουρκική πολιτική ηγεσία κινούμενη βάσει σχεδίου, στοχοποιεί ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσπάθεια να “γεμίσει το καλάθι”των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα, και να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορέσει στην συνέχεια. 

Τις τελευταίες ημέρες το Πενταπόσταγμα σας ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις και για τα όσα αναφέρονται στη γειτονική χώρα. 

Οι αναφορές στο βιβλίο του Τούρκου ναύαρχου, Τζιχάτ Γιαϊτζί δεν είναι τυχαίες. Τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τον Ερντογάν θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα, καθώς η Τουρκία είναι ”στριμωγμένη” και θέλει να παίξει την τελευταία της ”ζαριά” στο Αιγαίο.  

”Eφιάλτης” τα ελληνικά υποβρύχια για τους Τούρκους: ”Υπερέχουν σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο” – Το ΠΝ κατέστρεψε τα σχέδια της Άγκυρας

Βέβαια ούτε εκεί δεν θα τα καταφέρει, καθώς οι ΕΔ βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ήδη πήραν το πρώτο τους μάθημα στον Έβρο. 

Σε νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, ο Γιαϊτζί χτίζει το νέο αφήγημα της Τουρκίας, με το οποίο ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα πρέπει να περιοριστεί στα 3 ναυτικά μίλια εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, όπως προέβλεπε το άρθρο 16 της Λωζάνης.  

Σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από το βιβλίο του. 

Ο ναύαρχος ζητάει την αλλαγή του status quo σε 23 νησιά στο Αιγαίο, ενώ αναφέρει πως 16 από αυτά πρέπει να αποστρατικωποιηθούν. Φθάνει δε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως παράνομη την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, όπως και αυτή του Παρισιού το 1947! 
 
Εντελώς προκλητικά δε, μας αναφέρει πως πρέπει να σταματήσει η επάνδρωση αυτών των νησιών, οι ασκήσεις με όπλα και οι προσγειώσει μαχητικών!  

Aποκάλυψη: ”Τα Ελληνικά F-16 «μπλόκαραν» τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο-Οργανωμένο σχέδιο οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών την Μ. Παρασκευή”


 
Δείτε την λίστα με τα νησιά: 

Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Σαμοθράκη, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Αγαθονήσι, Χάλκη, Λέρος, Λειψοί, Ψέριμος, Πάτμος, Σύμη, Κως και Καστελόριζο.
 
Η αλύθεια όμως πίσω απ’ολα αυτά που γράφει όμως είναι άλλη. Η

Άγκυρα φοβάται την ελληνική στρατιωτική παρουσία και θέλει να ”αδειάσουν” τα νησιά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »