Τα πανηγύρια θα ανοίξουν μόνο σε περιοχές που έχει εμβολιαστεί άνω του 50% του πληθυσμού
Τα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης και τα πανηγύρια, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα που θα ανοίξουν, παρόλα αυτά τα μέτρα τα οποία αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση δημιουργούν ερωτήματα για το κατά πόσο θα παραμείνουν αυτά ανοιχτά.

Έτσι μετά από σχεδόν έναν χρόνο λουκέτου τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, που είναι σε εσωτερικούς χώρους, θα ανοίξουν την Παρασκευή 2 Ιουλίου, το ίδιο ισχύει για τα μπαρ και τα κλαμπ με εσωτερικούς χώρους.
Τα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, μόνο με καθήμενους πελάτες και χωρίς μπαρ, ενώ δεν θα υπάρχει ωράριο λειτουργίας. Για το καλοκαίρι, δεν θα υπάρχει κάποιος διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη, όμως, από τον Σεπτέμβριο όμως οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν θα επιτρέπονται ούτε οι χοροί και οι θαμώνες θα ψυχαγωγούνται με τη μουσική.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους γάμους και τις δεξιώσεις σύμφωνα με τα όσα είπε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική.

Από τον Σεπτέμβριο όμως, μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

«Από 1ης Ιουλίου οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να πάμε στα 300 άτομα και πάντοτε με μέτρα και κανόνες, με ροτόντες των 8 ατόμων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης, ενώ μιλώντας για τους γάμους διευκρίνισε ότι οι καλεσμένοι θα ψυχαγωγούνται με μουσική αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλες όσες βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Τι θα γίνει με τα πανηγύρια

Την 1η Ιουλίου αναμένεται να επιτραπούν τα πανηγύρια. Ωστόσο, θα λειτουργήσουν στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »