Απόφαση «βόμβα»
Ακυρώθηκε η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε γερμανικό κρατίδιο καθώς όπως έκρινε Ανώτατο Δικαστήριο «δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς» και κρίθηκε «απλουστευτική και χωρίς διαφοροποιήσεις» όπως αναφέρει το dikastiko.gr.

Πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση η οποία ορίζει πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας αίρεται από τις 11 Φεβρουαρίου, γεγονός που συνεπάγεται πως η απαγόρευση εφαρμόστηκε μέχρι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης και στη συνέχεια καταργήθηκε.

Σε αυτό κατέληξε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βάδης – Βυρτεμβέργης ακυρώνοντας απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, κάνοντας δεκτή την προσφυγή μίας γυναίκας από την πόλη Τύμπινγκεν.

Αναμένεται να εκδοθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων αναφέρονται σε αυτήν.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από την Deutsche Welle, η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ολόκληρο το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, κρίνεται «απλουστευτική και χωρίς διαφοροποιήσεις», ενώ δεν θεωρείται επαρκής τεκμηρίωση «ο φόβος για μία εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »