Απίστευτα αυτά που γίνονται στην Εκκλησία: Πλαστογράφησαν την παραίτηση μητροπολίτη
Την πλαστή παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου, που είχε στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απέστειλε χθες στον ιεράρχη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, την Τετάρτη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε υπ’ όψιν των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιστολή με κείμενο παραίτησης του Θήρας, κάτι το οποίο τους προκάλεσε έκπληξη. Η ΔΙΣ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και ζήτησε την άμεση ενημέρωση και επιβεβαίωση από τον σεβασμιότατο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, λοιπόν, που είχε ο μακαριότατος με τον μητροπολίτη Επιφάνιο, έγινε σαφές ότι ο ιεράρχης ουδέποτε είχε στείλει επιστολή παραίτησης. Μάλιστα, φανερά εξοργισμένος, ζήτησε να του αποστείλουν την εν λόγω επιστολή, ώστε να διερευνήσει το θέμα και να προσπαθήσει να ανακαλύψει ποιος και κυρίως για ποιον λόγο οδηγήθηκε σε αυτήν την ενέργεια.

Εξάλλου, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο μητροπολίτης Θήρας απέστειλε χθες επίσημο υπόμνημα προς τη ΔΙΣ, στο οποίο επαναλάμβανε τη διάψευσή του. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η ΔΙΣ απέστειλε την πλαστή παραίτηση στην τοπική εκκλησία για τις ενέργειές της.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το χαρτί της παραίτησης που κατατέθηκε στη σύνοδο δεν ήταν επίσημο και γενικότερα ολόκληρη η διαδικασία χαρακτηρίζονταν από έντονη προχειρότητα και βιασύνη. Ωστόσο, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι -σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές- η πλαστή παραίτηση είναι χειρόγραφη, ενώ ο ίδιος ο μητροπολίτης Επιφάνιος κατά καιρούς έχει δηλώσει πως έχει κουραστεί από τα καθήκοντά του και έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσυρθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »