Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία στην πλαγιά του βουνού στο Καστελόριζο- Πληροφορίες για προβοκάτσια
Μπορεί να γίνεται λόγος για διάλογο, όμως το κλίμα από την Τουρκία μόνο “φιλικό” δεν λέγεται. Από τους παραληρηματικούς λόγους τούρκων αξιωματούχων, μέχρι την έκδοση νέας NAVTEX για ασκήσεις ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Βέβαια, όπως φαίνεται οι γείτονες έχουν βαλθεί να “τερματίσουν” το μέτρο της προκλητικότητας, με απαράδεκτους αλλά ευφάνταστους τρόπους.

Ο τουρκικός εθνικός ύμνος ξύπνησε σήμερα το πρωί τους κατοίκους του συμπλέγματος του Καστελόριζου, καθώς τουρκικό στρατιωτικό drone πετούσε ανενόχλητο επί 1 ώρα βιντεοσκοπώντας θέσεις του ελληνικού Στρατού.

Και όμως η Αθήνα δεν έδωσε εντολή κατάρριψης.

Η απίστευτη πρόκληση των Τούρκων αποκαλύφθηκε από το δελτίο ειδήσεων του OPEN TV.

Δείτε το βίντεο:

Πέταξαν μπογιά στην ελληνική σημαία
Όπως μετέδωσε το τουρκικό μέσο, drone που απογειώθηκε από το Κας, πέταξε πάνω από το Καστελλόριζο και έριξε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς στην ελληνική σημαία που φαίνεται από την είσοδο στο λιμάνι του νησιού.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Από τα ηχεία, που είχε πάνω του το drone, άρχισε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας κι αμέσως μετά ακούστηκαν σειρήνες πολέμου. Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού, που μίλησε στον ΑΝΤ1, το περιστατικό διήρκησε περίπου πέντε λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο Στρατός λίγη ώρα αργότερα.


Τι αναφέρουν οι κάτοικοι
Οι κάτοικοι άρχισαν να αναρωτιούνται από πού προέρχεται ο ήχος του εμβατηρίου, όταν ξαφνικά είδαν πάνω από τα κεφάλια τους να πετάει ένα drone το οποίο έπαιζε τον τουρκικό εθνικό ύμνο και εμβατήρια.

«Είναι αδιανόητο! Ήρθαν οι κουτοπόνηροι οι Τούρκοι να παίξουν εμβατήρια μέσα στα σπίτια μας; Είναι ντροπή! Να ξέρουν ότι δεν τους φοβόμαστε, ας βάλουν τέρμα τα ηχεία, εμείς δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια. Έχουμε το Στρατό μας εδώ που μας προστατεύει. Η αστυνομία όμως πρέπει να δράσει», δηλώνει στο Newsbomb.gr κάτοικος του Καστελόριζου, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το περιστατικό.

«Αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα μας φοβίσουν, είναι γελασμένοι οι Τούρκοι», σημειώνει ο κάτοικος. «Μόλις ενημερώθηκε ο Στρατός αποκατέστησε αμέσως τη ζημιά και η ελληνική σημαία είναι και πάλι εκεί να τη βλέπουν από απέναντι οι Τούρκοι», σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά 26.09.2020 – 11:39136
“Χτυπά” ξανά ο Ερντογάν: “Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας”
Σύμφωνα με κατοίκους του Καστελόριζου, τον τελευταίο καιρό έχουν φτάσει στο νησί «ύποπτα» πρόσωπα, των οποίων ο ρόλος ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.

Οι Αρχές επίσης, διερευνούν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται, αν πρόκειται δηλαδή για το ίδιο drone που πέταξε στο Καστελόριζο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό ή από κάποιον επισκέπτη του νησιού αλλά και με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά κατά του εθνικού μας συμβόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »