Την ώρα που η ΝΔ καταρρέει στις δημοσκοπήσεις τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κάνουν ότι μπορούν για να μην φανεί η οργή των πολιτών
Μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες αποτυχημένου lockdown η κοινωνία «βράζει» με τις επιλογές της κυβέρνησης, καθώς αντί να στηρίζεται πραγματικά το ΕΣΥ το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει εθελοντές ιδιώτες ιατρούς για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Την ίδια ώρα η οικονομία καταρρέει διαρκώς, με το λιανεμπόριο να είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξει (το τελευταίο σενάριο το θέλει μέσα στον Απρίλιο) και ήδη πολλές επιχειρήσεις υποστηρίζουν πως δεν θα βγάλουν ποτέ τα «λουκέτα», εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουν επέλθει.

Ενώ σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα… ενδεικτικό είναι πως δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά ούτε από την κυβέρνηση, αλλά ούτε από τα κανάλια για τις εξελίξεις.

Όλα αυτά έχουν εξοργίσει τους πολίτες που τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν με το να κάνουν αρνητικά σχόλια και dislikes στα social media του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη. Ενώ ταυτόχρονα η ΝΔ καταρρέει και στις δημοσκοπήσεις με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει πλέον στο 4%.

Χαρακτηριστικό δε είναι τ’ ότι για να «σβήσει» η οργή των πολιτών το Μαξίμου επιδόθηκε σε ένα μπαράζ χορηγούμενων αναρτήσεων, ενώ είδαμε να κάνουν likes στον πρωθυπουργό άτομα από το Ουαγκαντουγκού, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλα μέρη του κόσμου.

Παρόλα αυτά ακόμα τα dislikes είναι αρκετά περισσότερα από τα likes και έτσι το Star στην προσπάθεια του να παρουσιάσει μία μαγική εικόνα για χάρη του πρωθυπουργού αποφάσισε να παραποιήσει τα στοιχεία.

Έτσι σε ρεπορτάζ για την ψηφιακή επανάσταση» της κυβέρνησης παρουσίασαν την ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαφανίζοντας, όμως, τα emoji «angry», τις «θυμωμένες» φατσούλες που έχουν επιλογή να βάλουν οι χρήστες κάτω από αναρτήσεις για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την έντονη αντίδρασή τους.

Εδώ το screenshot από το ρεπορτάζ του Star Channel που εξαφάνισε 9.800 θυμωμένες αντιδράσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Κ.Μητσοτάκης μιλώντας από τη Βουλή είχε υποστηρίξει πως τα «social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία» γιατί «δημιουργούν
στεγανά» και είχε προτείνει ουσιαστικά στους νέους να προσέχουν το πως ενημερώνονται απ’ αυτά. Βέβαια βλέποντας την «ενημέρωση» που υπάρχει τους τελευταίους μήνες από τα ΜΜΕ τα οποία πήραν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για να μας «ενημερώνουν» για τον κορωνοϊό… μάλλον ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προσέχει καλύτερα το τι λέει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »