«Λέει όσους δεν κάνουν το εμβόλιο αμόρφωτους» είπε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
Προκάλεσε ξανά με τις δηλώσεις του ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως εμβολιάζονται κυρίως όσοι είναι μορφωμένοι!

Ο κ. Βασιλακόπουλος ισχυρίστηκε ότι παίζει σημαντικό ρόλο η μόρφωση αναφορικά με το αν κάποιος επιλέξει να κάνει ή όχι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, για να εισπράξει «πληρωμένη» απάντηση από τον πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι λέει ουσιαστικά αμόρφωτους όσους δεν εμβολιάζονται και δη τους υγειονομικούς που εκπροσωπεί.
«Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο μόρφωσης, τόσο ισχυρότερη είναι η αποδοχή του εμβολίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, με τον κ. Γιαννάκο να μιλά από την πλευρά του για στοχοποίηση των νοσηλευτών.

Ο Γιαννάκος τόνισε επίσης πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει διασπορά στα νοσοκομεία με ευθύνη των υγειονομικών, που, όπως είπε, έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85% (στα νοσηλευτικά ιδρύματα), κάνουν κάθε εβδομάδα self test, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι, και τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Δείτε από την αρχή:

Όσα ειπώθηκαν

Βασιλακόπουλος: «Τα ποσοστά αποδοχής του εμβολίου είναι και θέμα μόρφωσης. Στο νοσηλευτικό προσωπικό περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν από εκπληκτικά επίπεδα μόρφωσης, αλλά και άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τελειώσει μόνο δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όλες οι μελέτες και όλα τα γκάλοπ δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο μόρφωσης – και όχι μόνο στους υγειονομικούς, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδοχή του εμβολίου».

Γιαννάκος: «Ο εμβολιασμός δεν απευθύνεται σε μορφωμένους και μη;»

Βασιλακόπουλος: «Βεβαίως και δυστυχώς αν πάρετε την κοινωνία μας γενικά, όσο μικρότερη είναι η μόρφωση, τόσο μικρότερη είναι και η αποδοχή του εμβολίου».

Γιαννάκος: «Καλό θα ήταν να μην επιμένετε. Έπρεπε να διαπαιδαγωγείτε την κοινωνία, όχι να λέτε αυτά που λέτε».

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο η παρουσιάστρια της εκπομπής, Ντόρα Κουτροκόη, η οποία απευθυνόμενη προς τον κ. Βασιλακόπουλο του είπε πως αυτό που λέει είναι άσχημο.

Βασιλακόπουλος: «Αυτό δείχνουν οι στατιστικές σε όλον τον κόσμο. Το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου αυξάνεται με το επίπεδο μόρφωσης».

Γιαννάκος: «Άρα όσοι είναι αμόρφωτοι, μας λέτε, ότι δεν εμβολιάζονται. Κοιταχτείτε στον καθρέπτη».

Βασιλακόπουλος: «Φτάνει με τον λαϊκισμό».

Να αναφέρουμε ότι και πρόσφατα ο Βασιλακόπουλος είχε επαινέσει τους νέους για τ’ ότι εμβολιάζονται, χαρακτηρίζοντας τους ως «μορφωμένους», ενώ στη συνέχεια είχε πει «δημόσια θα με σύρουν στα δικαστήρια, επειδή είπα πως ο εμβολιασμός είναι θέμα μόρφωσης. Και θα το πω και τώρα. Κανονικά όλοι οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »