Παρακολουθούν τα νησιά μας συνεχώς οι Τούρκοι αναζητώντας ευκαιρία πρόκλησης
Πολλοί αναρωτιούνται μέχρι που έχει σκοπό να φθάσει ο Ερντογάν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, με όλες αυτές τις προκλήσεις που υλοποιεί το τουρκικό ΠΝ κοντά στο Καστελόριζο.

Μια πιθανή λέμε απάντηση ίσως μας την δίνει γνωστή τουρκική ιστοσελίδα με διασυνδέσεις με την ΜΙΤ και την ισλαμιστική ελίτ στην Άγκυρα.

“Ελλάδα και Τουρκία είναι συμβαλλόμενα μέρη στην συνθήκης της Λωζάνης και για να επιστρέψουν στο νομικό καθεστώς της συνθήκης του Παρισιού, θα πρέπει να αποσυρθούν από τα ελληνικά νησιά όλα τα στρατεύματα, να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ οι οχυρώσεις θα πρέπει να καταστραφούν.

Εάν η Ελλάδα δεν αποδέχεται το νομικό καθεστώς των συνθηκών Λωζάνης και Παρισιού και συνεχίζει να διατηρεί τις αξιώσεις της, τότε “παραδέχεται” αυτόματα ότι η κυριαρχία της επί των νήσων είναι αμφιλεγόμενη. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν την περίπτωση, θα έχουμε μια παρόμοια περίπτωση όπως τα Ίμια, και η Ελλάδα είτε θα αποχωρήσει, είτε θα αναλάβει τον κίνδυνο να πολεμήσει με την Τουρκία.”

”Ποια είναι τα νησιά που θα πρέπει να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις;

Πρόκειται συγκεκριμένα, για τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, την Ικαρία, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, καθώς και τα νησιά των Δωδεκανήσων – Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Αγαθονήσι, Χάλκη, Λέρος, Λειψοί, Ψέριμος, Πάτμος, Σύμη, Κως και Καστελόριζο”, καταλήγει μεταξύ άλλων τουρκικών μυθευμάτων η τουρκική ιστοσελίδα.

Τι επιδιώκουν όμως οι Τούρκοι
Ο Τούρκος σύμβουλος Πλοίαρχος ε.α. με το όνομα Alp Kırıkkanat, ειδικός σε ναυτικά θέματα ασφάλειας, είχε απειλήσει την χώρα μας ακόμα και με “αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά ακατοίκητης μικρονήσου” υλοποιώντας ένα ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο.
Ο Alba, αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή ειδικά στο θέμα των ελληνικών μικρονήσων:

“Πρέπει να βγούμε από την εικόνα ότι η Τουρκία θα κάνει πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η αποτροπή μας θα αρχίσει να αμφισβητείται και η Ελλάδα θα δύναται να υλοποιήσει ακόμα πιο τολμηρές πολιτικές. Ο αριθμός των νησιών που κατέλαβε η Αθήνα αυξήθηκε. Εντάξει, κανείς δεν θέλει πόλεμο, αλλά τουλάχιστον πρέπει να απαντήσουμε δημιουργώντας μια de facto κατάσταση, ίσως σε ένα ακατοίκητο νησί.

Η άλλη πλευρά (Ελλάδα) δεν ανταποκρίνεται και συνεχίζει την κατοχή της στο νησάκι Ρω (Kara ada το αναφέρει) για παράδειγμα”, είχε αναφέρει ο ίδιος.

Η ελίτ στην Άγκυρα και προσωπικά ο Ερντογάν ανοίγουν όλα τα θέματα με την Ελλάδα τώρα, διότι εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν πολλά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφού δεν τους ενοχλεί απολύτως κανένας.

Αυτή η εκτίμηση είναι ευρέως διαδεδομένη αφού και στο Ναγκόρνο, οι Ρώσοι ποίησαν την νήσσαν. Αυτήν την στιγμή η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι με τις NAVTEX θέλοντας να οριοθετήσει δικαιώματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Το επόμενο στάδιο όμως θα είναι πιθανόν ένα σενάριο ”τύπου Ίμια”, αφού αυτό υπάρχει μέσα στο “θολωμένο” μυαλό των Τούρκων επιτελών, που θέλουν να προκαλέσουν την Ελλάδα όσο τίποτε άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »