Ο στρατός των ΗΠΑ έτοιμος να εκκενώσει τα κυβερνητικά κτίρια λόγω της πανδημίας

Οι αρχές των ΗΠΑ κινητοποίησαν μια ειδική μονάδα, η αποστολή της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, η πιθανή εκκένωση της κυβέρνησης από την Ουάσινγκτον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το Newsweek.

Οι ΗΠΑ σε εμπόλεμη κατάσταση: Μονάδες πεζοναυτών υποστηρίζουν τη FEMA στον έλεγχο περιοχών

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος της Περιφέρειας της Κολούμπια, Muriel Bowser, επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν ακόμη μήνα λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων λοίμωξης από κορονοϊό.

Υπάρχουν φόβοι ότι το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Ουάσινγκτον θα γίνει σε κλίμακα που θα καθιστούσε αδύνατη την κανονική λειτουργία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, η ειδική μονάδα της μητροπολιτικής περιοχής (JTF-NCR) που αποτελείται από προσωπικό 10 χιλιάδων δυνάμεων ασφαλείας συγκροτήθηκε στις 16 Μαρτίου. Εκτός από την προστασία της πρωτεύουσας των ΗΠΑ από έναν πιθανό εχθρό προς όλες τις κατευθύνσεις, η μονάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εκκενώσει όχι μόνο τον Λευκό Οίκο, αλλά και άλλα βασικά τμήματα της κυβέρνησης σε ασφαλές μέρος.

Ένα ειδικό κτίριο έχει ήδη ενισχυθεί με ελικόπτερα Blackhawk, ειδικά σχεδιασμένο για εκκένωση. Οι αξιωματικοί αυτής της μονάδας επιβεβαίωσαν ότι μελετούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκκένωσης έκτακτης ανάγκης (JEEP), το οποίο αφορά την ηγεσία του Πενταγώνου.

Η απομάκρυνση πολιτικών ηγετών περιγράφεται στο πρωτόκολλο Atlas, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μυστικά σενάρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν επί του παρόντος παγκόσμιος ηγέτης στον αριθμό των περιπτώσεων COVID-19 και στον αριθμό των νεκρών από το νέο ιό.

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο διατηρεί τους δικούς του υπολογισμούς με βάση ομοσπονδιακές και τοπικές στατιστικές, καθώς και άλλα στοιχεία, δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης ήταν σχεδόν 654 χιλιάδες άτομα, ενώ περίπου 31 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν.

Ξεκίνησε ο νέος ”ψυχρός πόλεμος”: Συμμαχία Ρωσίας-Κίνας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού – Έστειλαν τελεσίγραφο σε Τραμπ

 οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια εμπόλεμη κατάσταση, καθ ώς το έργο της FEMA στις Πολιτείες της χώρας ενισχύουν μονάδες πεζοναυτών του αμερικανικού στρατού.

Οι πεζοναύτες και στελέχη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού από την εκστρατευτική δύναμη II, αναπτύχθηκαν στις βορειοανατολικές ΗΠΑ για αμυντική υποστήριξη της αποστολής των πολιτικών αρχών, μετά από αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) στην πανδημία COVID-19 στις 10 Απριλίου 2020.

Περισσότεροι από 40 πεζοναύτες από την 2η Marine Expeditionary Brigade του II MEF πέταξαν με αεροσκάφη MV-22b Osprey με προορισμό το στρατόπεδο Fort Devens της Μασαχουσέτης. Η μονάδα αναμένεται να χρησιμεύσει ως αρχηγείο διοίκησης και ελέγχου που θα κατευθύνει το στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και μονάδες με ειδικό εξοπλισμό όπου χρειάζεται η FEMA.

Το 2ο MEB είναι κατάλληλο για αποστολές αυτού του τύπου και για αυτό διαθέτει ειδική ομάδα. Η μονάδα αυτή συμμετέχει τακτικά σε ασκήσεις όπου ασκεί διοίκηση σε διεθνείς δυνάμεις.

Αν και συνήθως επικεντρώνεται σε αποστολές στρατιωτικού τύπου, η προηγούμενη συμμετοχή της σε διακλαδικές ασκήσεις ασκήσεις όπως η Maritime Pre-positioning Force Exercise-20,  BALTOPS-19 και Trident Juncture-18, της έδωσαν μια εξοικείωση με την άσκηση διοίκησης και ελέγχου διαφορετικών δυνάμεων σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Με έδρα το Camp Lejeune της Βόρειας Καρολίνας, το 2ο MEB είναι μέρος της εκστρατευτικής διοίκησης της II Marine Expeditionary Force, το II MEF είναι η μεγαλύτερη μονάδα μάχης των πεζοναυτών στην Ανατολική Ακτή και είναι η ναυτική εκστρατευτική δύναμη που υποστηρίζει τον 2ο και 6ο Στόλο των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »