Αποφάσισαν οι «ειδικοί» της κυβέρνησης για το lockdown στην Αττική και για το τι θα επιτρέπεται και τι θα απαγορεύεται στους πολίτες.

Oσον αφορά τα Γυμνάσια εισηγούνται να ανοίξουν παντού, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Παράλληλα, για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, εισηγούνται επιστροφή στο click away, αλλά και σε ψώνια με ραντεβού για ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα, ενώ τα κομμωτήρια θα παραμείνουν ανοικτά.

Την ίδια ώρα, δίνουν το πράσινο φως για ν’ ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση πάντα τις «κόκκινες» περιοχές.

Παράλληλα απομακρύνεται και το σενάριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 18:00 καθώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως στην κυβέρνηση θεωρούν πως μπορεί να δυσχεράνει τα πράγματα.

«Παρεμβαίνουμε όποτε χρειάζεται. Θέλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Αν η Αττική μπει στο “κόκκινο” θα εξεταστεί ποιοι θα είναι οι κανόνες που θα εφαρμοστούν. Η Αττική, και λόγω μεγέθους και κλίμακας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και ενδεχομένως να μην μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού, τα οποία θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα», είπε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας μετά από σχετική ερώτηση ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00 θα μπορούσε να προκαλέσει χειρότερη συμφόρηση.

Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »