‘Στήνουν πάντου βάσεις οι ΗΠΑ”
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές, τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν και πάλι. Όπως έχουμε αναφέρει, τίποτα δεν γράφουν τυχαία οι Τούρκοι, καθώς πρώτα παίρνουν το ”πράσινο φως” από το καθεστώς Ερντογάν.

Η Τουρκία από την μία εκβιάζει και από την άλλη απειλεί. Ο χρόνος που επέλεξε η τουρκική πλευρά να πραγματοποιηθεί ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών δείχνει ότι βασικός στόχος της τουρκικής ηγεσίας ήταν να μην κατηγορηθεί ότι υποσκάπτει τις συνομιλίες από τους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν εμπιστεύονται το καθεστώς Ερντογάν.

Στις 25 και 26 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι απολογητές του τουρκικού καθεστώτος θα μπορούν εύκολα να επιχειρηματολογήσουν ότι η Αγκυρα καταβάλλει προσπάθειες να έρθει σε συνεννόηση με την Αθήνα προτείνοντας στις Βρυξέλλες την υιοθέτηση της λεγόμενης θετικής ευρωτουρκικής ατζέντας, δηλαδή την εκταμίευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία με πρόσχημα το Μεταναστευτικό.
Επίθεση σε ΗΠΑ-Ελλάδα

”Οι ΗΠΑ άρχισαν να αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία σε 13 σημεία στο Αιγαίο. Στην Αλεξανδρούπολη έστειλα σε 30 επιθετικά ελικόπτερα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενισχύσει την Ελλάδα και γεμίζει με στρατιώτες τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Από την άλλη, ενισχύεται και η ελληνοκυπριακή πλευρά. Γιατί αυτή η προετοιμασία;”

”Τι δουλειά έχουν 1.800 θωρακισμένα οχήματα και χιλιάδες στρατιώτες στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Η στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή αυξήθηκε και στην Α. Μεσόγειο, καθώς οι ΗΠΑ έστειλαν τον αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower για στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα.”

”Οι ΗΠΑ έχουν παντού βάσεις στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί έχουν στείλει στρατό, οχήματα και μαχητικά. Ο στόχος είναι ένας, θέλουν να μας περικυκλώσουν!”, αναφέρουν οι Τούρκοι, οι οποίοι ανησυχούν και καλά κάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »