Έντονα εκνευρισμένος φέρεται να είναι ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής
Να είναι έτοιμο το αεροπλάνο του για να αναχώρηση τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Όπως αναφέρει το Politico μετά από μια μη εποικοδομητική συνάντηση με τους λεγόμενους Σκληρούς 4 Αυστρία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία, ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε από το πρωτόκολλο να προετοιμάσει το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 12 τη νύχτα, ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με διπλωματικό αξιωματούχο.

Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: Είμαι αισιόδοξος αλλά επιφυλακτικός για μια συμφωνία
Το politico ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως ένα τρόπο του Μακρόν να… αυξήσει τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του δείπνου των ήμερων και να προσπαθήσει να πιέσει για πρόοδο.
Κόντε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν»

«Είμαστε σε καθυστέρηση, αποδεικνύεται πολύ περίπλοκο, πιο περίπλοκο από το αναμενόμενο, υπάρχουν πολλές διαπραγματεύσεις για αυτό που συζητάμε και δεν μπορούμε να καταλήξουμε», είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε για τη Σύνοδο Κορυφής σε ένα σύντομο μήνυμα με βίντεο στη σελίδα του στο Facebook.

Τα θέματα στο τραπέζι «είναι πολλαπλά» και αυτό καθιστά τις συνομιλίες «πολύ περίπλοκες», είπε, πριν απαριθμήσει τα ανοιχτά θέματα.

Όπως ανέφερε συνολικό μέγεθος του πακέτου ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε η Επιτροπή «είναι ακόμα προς συζήτηση». Η αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, είπε, δέχεται επίθεση από «ορισμένα κράτη, όχι πολλά, μερικά» που «αντιδρούν στο ύψος των επιδοτήσεων».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «διαπραγματευόμαστε σκληρά με την Ολλανδία, αλλά και με τις άλλες λεγόμενες λιτές χώρες που δεν συμμερίζονται την ανάγκη για μια ουσιαστική απάντηση στην κρίση, ειδικά όσον αφορά τις επιδοτήσεις, αλλά αμφισβητούν επίσης τα δάνεια».

Τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για… τηγανητές πατάτες

Στο μεταξύ τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για να απολαύσουν τις διάσημες τηγανιτές πατάτες του Βελγίου.

Πρόκειται για τους πρωθυπουργούς του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Εσθονίας και της Μάλτας απόλαυσαν τις πατάτες τους έξω από το περίφημο Maison Antoine.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »