Στις έξι Ιανουαρίου ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, είχε συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο, λέγοντας πως «η Ουάσιγκτον έχει ραγίσει» και κατά συνέπεια «το Τέξας πρέπει να αποσχισθεί από την Ομοσπονδία.»

Τώρα ο Biedermann καταθέτει νομοσχέδιο «Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Τέξας», ζητώντας να αποσχιστεί η πλούσια Πολιτεία από τις ΗΠΑ (σημειώνεται ότι πρόσφατα εντοπίσθηκε νέο κολοσσιαία κοίτασμα, ίσως το μεγαλύτερο παγκοσμίως, πετρελαίου στο Τέξας).

«Ψηφοφόροι από όλες τις παρατάξεις θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: Η Ουάσιγκτον έχει ραγίσει. Για δεκαετίες και παρά τις υποσχέσεις, οι προσωπικές μας ελευθερίες διαβρώνονται καθημερινά και τώρα είναι η ώρα για τον λαό του Τέξας να αποφασίσει για το δικό του μέλλον», σημειώνει ο βουλευτής, για να συμπληρώσει:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι εκτός ελέγχου και δεν αντιπροσωπεύει πλέον τις αξίες του Τέξας. Για αυτό το λόγο είμαι αποφασισμένος για το νομοσχέδιο αυτό, όπου με δημοψήφισμα ο λαός του Τέξας θα επιβεβαιώσει το καθεστώς του, ως ανεξάρτητη πολιτεία.

Καταθέτω επομένως σήμερα την πρόταση νόμου HB 1359 προκειμένου οι τεξανοί να αποφασίσουν με δημοψήφισμα το δικό τους μέλλον», και συμπλήρωσε.

«Το Τέξας είναι το οχυρό της ελευθερίας και ηγέτης της ελεύθερης οικονομίας και έχει χτιστεί πάνω σε μια ισχυρή οικονομία, οικονομική ανεξαρτησία και ικανότητα για παραγωγή ενέργειας.

Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι η Δημοκρατία του Τέξας, όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά και θα θριαμβεύσει ως ανεξάρτητο κράτος. Τώρα είναι η ώρα για τους τεξανούς να ηγηθούν», κατέληξε.
Εάν το ν/σ 1359 περάσει και οι ψηφοφόροι ψηφίσουν υπέρ της πρότασης, δεν θα έχουν αποφασίσει για το αν η Πολιτεία θα αποσχίσει από τις ΗΠΑ αμέσως.

Αυτό εναπόκειται στην ίδια την Πολιτεία στο να βρει τον τρόπο για να γίνει αυτό στα επόμενα 5 χρόνια και πως.

Και αυτό διότι υπάρχει δεδικασμένο του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 1869 στην υπόθεση Τexas v. White όπου η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι είναι αντισυνταγματικό για την οποιαδήποτε Πολιτεία να φύγει από την Ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα και με το Τέξας να υποφέρει από την παράνομη μετανάστευση η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της κυβέρνησης του συζύγου της για την επανένωση οικογενειών μεταναστών, που «χωρίστηκαν» από την διοίκηση Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη «τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας για την επανένωση των οικογενειών και των παιδιών» μεταναστών, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Τζεν Ψάκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

“Η σύζυγός του, η κυρία Μπάιντεν, θα δεσμευθεί προσωπικά και θα επενδύσει» σε αυτήν την ομάδα, που θα τεθεί υπό την επίβλεψη του Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ο διορισμός του οποίου στη θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας θα επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα από τη Γερουσία”, συμπλήρωσε η ίδια.

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας υπέβαλλε πρόσφατα μήνυση κατά του Προέδρου των ΗΠΑ ζητώντας να ανακληθεί το διάταγμα Μπάιντεν για το πάγωμα των απελάσεων των παράνομων μεταναστών.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το ρήγμα ανάμεσα στο Όστιν και την Ουάσιγκτον βαθαίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »