Σε πολεμική ετοιμότητα το Κάιρο- Επιφυλακή στην Αθήνα
Kινητικότητα φαίνεται πως υπάρχει από Ελλάδα, Αίγυπτο και Γαλλία. Πρόκειται στην ουσία για τις μόνες χώρες που πραγματικά αντιστέκονται στην τουρκική προκλητικότητα, καθώς ΕΕ, Ρωσία, Γερμανία και ΗΠΑ, ”στρώνουν” χαλί στον Ερντογάν.

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Παρίσι αφού η Γαλλία δείχνει έτοιμη και αποφασισμένη να ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή, καθώς θέλει να λειτουργήσει ως ηγέτιδα δύναμη στη Μεσόγειο απέναντι στις Τουρκικές αξιώσεις για κυριαρχία από τη Λιβύη έως τη Συρία και το Ιράκ.

Γι’ αυτό τον λόγο σύμφωνα με πληροφορίες, το Κάιρο ενδιαφέρεται να αυξήσει τον αριθμό των μαχητικών Rafale, να βελτιώσει τις επιδόσεις των δύο ελικοπτεροφόρων Mistral και, γιατί όχι, να παραγγείλει περισσότερες κορβέτες Gowind 2500. Η Αίγυπτος διαθέτει τώρα 23 Rafale και μία κορβέτα Gowind 2500 σε υπηρεσία, ενώ άλλες τρεις Gowind 2500 είναι σε διαφορετικά στάδια δοκιμών, πριν παραδοθούν επίσημα στο Αιγυπτιακό Ναυτικό.

Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Σίσι: Στα σύνορα με Λιβύη ο αιγυπτιακός στρατός

Το Παρίσι και θα ”βγάλει” χρήματα, αλλά και θα ελέγχει ολόκληρη την περιοχή της Α. Μεσογείου, καθώς όπως σας έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα, η Γαλλία θα στείλει δύο Belharra στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, με βάση γαλλικό δημοσίευμα, η Ρωσία προσφέρει στους Αιγύπτιους έναν δορυφόρο αναγνώρισης παρόμοιο με τον Egyptsat-A, ενώ η Thales ανταγωνίζεται την ιταλική Leonardo για έναν δορυφόρο Ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος (SAR).

Το στρατιωτικό μήνυμα
‘Οπως σας είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα, μια ‘’ανάσα’’ από τα σύνορα με τη Λιβύη την μεγάλη άσκηση-μήνυμα της Αιγύπτου παρακολούθησε ο πρόεδρος Σίσι.Το σενάριο προέβλεπε αεροναυτικές επιχειρήσεις και απόβαση στην ακτή. Εντυπωσιακά ενισχυμένες τα τελευταία χρόνια οι Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με μαχητικά Rafale,Mirage και F-16, φρεγάτες Fremm και ελικοπτεροφόρα αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral,με την άσκηση DECISIVE 2020 έδειξαν τα «δόντια» τους στην Τουρκία και την αναγκάζουν να σκεφτεί καλύτερα το κόστος μιας ενδεχόμενης επιθετικής ενέργειας στην περιοχή ειδικά μετά το ‘’σοκ’’ της επίθεσης στην αεροπορική βάση AlWatiya.

Εντυπωσιακή βολή με βύθιση πλοίου στη διάρκεια Αιγυπτιακής άσκησης
Tαυτόχρονα η Αθήνα έχει αυξήσει σε υψηλό επίπεδο την επιφυλακή της σε αέρα και θάλασσα ειδικά έπειτα από την ‘’περίεργη’’ κινητικότητα σε Τουρκικούς ναυστάθμους και αεροπορικές βάσεις των γειτόνων. Περισσότερα πλοία στο Αιγαίο, υψηλότερες ετοιμότητες στις Πολεμικές Μοίρες και κάθε Τουρκική κίνηση στρατιωτικών μέσων στο ‘’μικροσκόπιο’’.

Τι αναφέρει ο Αρχηγός των Γαλλικών ΕΔ

“Με τους Τούρκους βρισκόμαστε σαφέστατα σε μια κλιμάκωση, όσο τα θέματα διαφωνίας είναι πολλά. Μετά το περιστατικό του Courbet (του γαλλικού πολεμικού πλοίου που αποτέλεσε στόχο τουρκικής φρεγάτας τον Ιούνιο) στη Μεσόγειο, η Γαλλία προσπαθεί με τους Ευρωπαίους να έχει μια σταθερότερη στάση απέναντι στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τους Τούρκους, και η Τουρκία αναμφίβολα θα αντιδράσει”, εξήγησε σήμερα σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Φρανσουά Λεκουάντρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »