”Κόκκινος συναγερμός” στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εντατικούς ελέγχους από τις αστυνομικές αρχές, που ενισχύονται επιπλέον με 16 μπλόκα, σε διαφορετικά σημεία του λεκανοπεδίου.  

Σε «κόκκινο συναγερμό» θα τεθεί πλέον η ΕΛΑΣ από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, αφού drones, εναέρια επιτήρηση και διαρκείς περιπολίες θα ριχτούν στην μάχη κατά του … οβελία.

Με την ίδια ένταση, σε αυστηρή επιτήρηση έχουν τεθεί οι παραδοσιακές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης, καθώς η ΕΛΑΣ εποπτεύει και την τήρηση των μέτρων προστασίας των καταναλωτών, με μία μόνο πύλη εισόδου και ανά 10 άτομα στη Βαρβάκειο, όπως και την εύρυθμη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των λαϊκών αγορών, χωρίς να φείδεται προστίμων και συστάσεων.    

Κορονοϊός: Ακινητοποίηση ΙΧ το Πάσχα – Τα δυο πιθανά σενάρια

Ήδη, την αναστολή λειτουργίας τριών ακόμη λαϊκών αγορών (της οδού Γεωργίου Θεοτόκη στον Πειραιά, της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ορχομενού και της λαϊκής αγοράς του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων) γνωστοποίησε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στέλνοντας μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες αναφορικά με τα όρια των κυβερνητικών αντοχών απέναντι σε ενδεχόμενες παραβάσεις.

Στην επιχείρηση «Πάσχα στο σπίτι», η περιφρούρηση της ΕΛΑΣ αφορά και τους ιερούς ναούς, προκειμένου οι ακολουθίες να εξελιχθούν απρόσκοπτα «κεκλεισμένων των θυρών» ιδίως από την Μεγάλη Πέμπτη και εξής και με αυξημένες αστυνομικές περιπολίες, ενώ η επιχείρηση κινητοποιεί μέχρι και το … ηλεκτρονικό έγκλημα, καθώς οι σχετικές υπηρεσίες θα επαγρυπνούν για πιθανές μαζικές προσκλήσεις στο διαδίκτυο σε «ανυπακοή» έξω από τις εκκλησίες και μοναστήρια.


Τα δεδομένα για την άρση των μέτρων   

«Υπάρχει ένας σχεδιασμός ο οποίος θα ανακοινωθεί όταν έρθει η ώρα, τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου. Αυτή την ώρα παραμένουμε σε επαγρύπνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Τσιόδρας.

«Παρά το γεγονός ότι ακούτε καλά νούμερα, δεν είμαστε ακόμη στο σημείο για να άρουμε τα μέτρα. Πιστέψτε με, θα οδηγούσε σε μια διασπορά και ιδιαίτερα αν επιτρέπαμε μαζικές συγκεντρώσεις αυτή την περίοδο. Έχω παραδείγματα τις περασμένες μέρες και μάλιστα μέσα στην ιατρική κοινότητα συναδέλφων που είχαν πολύ ήπια συμπτωματολογία, ακόμη και ένα πονόλαιμο, και μετέφεραν τον ιό χωρίς να το θέλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Αυτή τη στιγμή καταγράφεται μία σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων αλλά και όσων νοσηλεύονται σοβαρά. Εμείς στη χώρα μας δεν είδαμε απότομη κορύφωση, όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Ο δείκτης της επιδημίας Ρ0 είναι κάτω από το 1 στη χώρα μας χάρη στα μέτρα. Η νόσος σβήνει και τελικά εξαφανίζεται. Ελπίζουμε να διατηρηθούν αυτά τα μεγέθη».

«Φυσικά και αν δεις μια ραγδαία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του ιού θα αναγκαστείς ξανά να πάρεις μέτρα» επεσήμανε ο κος Τσιόδρας αναφερόμενος σε άλλες χώρες τονίζοντας «βλέπετε χώρες που επανέρχονται σε μια κατάσταση lock down γιατί καταγράφουν εισαγωγή κρουσμάτων στην περιοχή τους ή εκθετική διασπορά του ιού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »