Δεν ανοίγει η χώρα, απλώς… αλλάζουν κάποια μέτρα
Η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη «χαλάρωση» του lockdown, για την οποία μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι… η κατάργηση των «έξυπνων» μέτρων.

Όπως σας έχουμε τονίσει στο pronews.gr, παρά τα όσα έχουν γραφτεί από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιστροφή στην «κανονικότητα», άμεσα.

Η κυβέρνηση, που βλέπει πως το lockdown έχει αποτύχει, δεν έχει καμία διάθεση να άρει τα αυστηρά μέτρα, απλώς θα υπάρξει μία μικρή αναπροσαρμογή τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή την αναπροσαρμογή των μέτρων, οι οποίες θα αφορούν στην κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των 2 χλμ. και την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης μετακινήσεων τα ΣΚ (από τις 7 το απόγευμα στις 9), άνοιγμα των κομμωτηρίων αλλά και των αρχαιολογικών χώρων

Η προσαρμογή αυτή στα μέτρα κρίνεται απαραίτητη και λόγω της κούρασης των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται, με την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους να λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, χωρίς να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας.

Ουσιαστικά παρά την εκτόξευση των κρουσμάτων, εξαιτίας των λανθασμένων μέτρων, η κυβέρνηση αντί να αλλάξει πλήρως στρατηγική, έστω και αργά, και να ανοίξει την οικονομία, η οποία βρίσκεται υπό το χείλος της καταστροφής, θα προβεί απλά στο άνοιγμα των κομμωτηρίων και στην κατάργηση των «έξυπνων» μέτρων, τα οποία είχαν παρουσιαστεί πριν από λίγες ημέρες ως «σωτήρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »