Πολυπολικός κόσμος, όπου πολλά διαφορετικά “έθνη-κράτη” θα προασπίζουν τα συμφέροντά τους…

Τη θέση της Ρωσίας για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων (World Order) ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ο Ρώσος ηγέτηςέχοντας στο μέρος του τις Κίνα, Ιράν και Ινδία απέναντι στη διεθνιστική Δύση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρχικά ευχαρίστησε τα έθνη του SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) για την υποστήριξη της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της ματαιωμένης ανταρσίας και τόνισε ότι η Μόσχα το εκτιμά ιδιαίτερα αυτό.

Πρόσθεσε ότι ο Ρώσος λαός καταδίκασε ομόφωνα τις ενέργειες του επικεφαλής της Wagner και ότι είναι πιο ενωμένος από ποτέ.

Σχολιάζοντας τον ρόλο του SCO στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι «ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει μια δίκαιη και δίκαιη παγκόσμια τάξη με κεντρικό ρόλο τα Ηνωμένα Έθνη».

«Είναι σταθερά προσηλωμένος στην οικοδόμηση μιας πραγματικά δίκαιης και πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.

Μια παγκόσμια τάξη βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, στις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές της αμοιβαίας σεβασμού συνεργασίας των κυρίαρχων κρατών με τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών».

Στο πεδίο της αποδολαριοποίησης που συντελείται παγκόσμια πλέον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι περισσότερο από το 80% του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Κίνας πραγματοποιείται σε εθνικά νομίσματα.

«Περισσότερο από το 80% των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πραγματοποιούνται ήδη σε ρούβλια και γιουάν».

Με κάθε ευκαιρία πλέον και ενώ ο πόλεμος Ρωσίας (και των συμμάχων της) κατά της λεγόμενης διεθνιστικής Δύσης κινδυνεύει να εξαπλωθεί εκτός Ουκρανίας, ο Πούτιν αναφέρει όλο και πιο συχνά την ανάγκη επικράτησης μίας «νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων».

Ο κόσμος είναι «χωρισμένος στα δύο» (σε δύο εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες) και αυτό είναι πιο φανερό από ποτέ τα τελευταία χρόνια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »