Μέσα στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από την Μέση Ανατολή ( Αν. Μεσόγειο – Περσικό κόλπο ) μέχρι Αφγανιστάν, η γεωπολιτική αξία της θέσης της Αλεξανδρούπολης αναβαθμίστηκε , καθότι επείγουσα προτεραιότητα είναι η διαχείριση της καθόδου της Ρωσίας δια της υδάτινης οδού σε κρίσιμους στρατηγικούς κόμβους.

Ταυτόχρονα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το πλέον πρόσφορο για να αποβιβαστούν και να μεταφερθούν επιγείως  δυτικές δυνάμεις στον άξονα Βουλγαρία – Ρουμανία προς την Ουκρανία για να αντιμετωπιστεί η υπέρτερη στρατιωτική ρωσική μηχανή στην Χερσόνησο της Κριμαίας αλλά και στο μέτωπο της Αν. Ουκρανίας , φυσικά και στα δρώμενα της Μαύρης Θάλασσας.

Λίγο η πολύ όλα αυτά τα γνωρίζουμε. Πρόσφατα δημοσιεύματα μιλούν και για παράλληλη αναβάθμιση της Σαμοθράκης με στρατιωτική βάση απέναντι από τα Δαρδανέλια.

Όλα αυτά ανησυχούν σφόδρα όχι μόνο της Ρωσία αλλά κυρίως την τουρκία που βλέπει να χάνει πόντους στο μεγάλο παιχνίδι της του παραδοσιακού χωροφύλακα της περιοχής.

ΚΑΙ εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα γιατί πριν η αναβάθμιση της αυτή αποκτήσει « ρίζες» θα θελήσει η τουρκία να ανατρέψει το σκηνικό.

Πώς μπορεί να το πετύχει αυτό;

Με ένα συνδυασμό επιλογών διαχείρισης που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Μια εμπόλεμη κατάσταση με την Ελλάδα με πλάνο και βάση όλες τις παράνομες διεκδικήσεις της ( βλ. αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης , αποστρατικοποίηση των νησιών του Βόρειου Αιγαίου).

Αφορμές για να ξεκινήσει αυτό είναι πολλές και ποικίλες από το τουρκολιβυκό σύμφωνο των θαλασσίων Ζωνών Νότια της Κρήτης , Καστελλόριζο, Κάρπαθο μέχρι  προκλήσεις στα Βαρώσια – Αμμόχωστο.

Όμως δεν αρκεί να προκαλέσει εμπόλεμες συνθήκες η τουρκία με την Ελλάδα, αλλά θα θελήσει να εξασφαλίσει και την διπλωματική ενίσχυση του εγχειρήματος της με ανατροπή των σχέσεων της με την Ρωσία ( ήδη το βλέπουμε αυτό εν μέρει ) και με εκδουλεύσεις προς την πλευρά των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, ώστε να απαξιωθεί η όψιμη αναβάθμιση της Ελλάδος μέσω Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΙ αυτό θα το κάνει με το στρατηγικό πλεονέκτημα που έχει λόγω των κρίσιμων για τις παγκόσμιες εξελίξεις ΣΤΕΝΩΝ.

Πλέον πατάμε σε κόκκινες γραμμές και όλα τα παγκόσμια μέτωπα αντιπαράθεσης ευθυγραμμίζονται για να πάρουν όλα φωτιά και να οδηγήσουν την ανθρωπότητα μετά τον τρόμο της πανδημίας  σε  ένα άλλο επίπεδο τρόμου και απόγνωσης.

Όλα αυτά μας τα προείπαν οι άγιοι πατέρες  ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας αποστασίας  που εδράστηκε πάνω στην διαστροφή, την μαγεία και την ακαθαρσία των ανθρωπίνων σχέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »