«Το μόνο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει, είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κάποιος νωρίτερα», είπε σε μια ακόμα κρίση μεγαλείου! «Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον δήμο Υμηττού -Δάφνης καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη ενός εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης. Ενός σχεδίου τόσο προφανούς που το μόνο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει, είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κάποιος νωρίτερα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας και γ’ αυτό (εκτός από τη διαχείριση της πανδημίας…) τα εύσημα στον εαυτό του που το σκέφτηκε!

Ο Πρωθυπουργός, μαζί με μεγάλο μέρος του κυβερνητικού θιάσου, βρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε για την αξιοποίηση του χώρου στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων των εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού. Βέβαια μπήκε από την πίσω πόρτα, γιατί στη μπροστά είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για την «αξιοποίηση του χώρου».
Διαβάστε ακόμα: Κυβερνητικά κτήρια στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ αντί πάρκου πρασίνου Ο Πρωθυπουργός, μαζί με μεγάλο μέρος του κυβερνητικού θιάσου, βρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε για την αξιοποίηση του χώρου στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων των εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού. Βέβαια μπήκε από την πίσω πόρτα, γιατί στη μπροστά είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για την «αξιοποίηση του χώρου».
Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται η δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» με στόχο να μεταφερθούν εκεί μέχρι το 2026 συνολικά 9 υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας) που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, η πρωθυπουργική έδρα, ενώ το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ θα «μετακομίσει» στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.
«Είναι ένας χώρος 170 στρεμμάτων στο κέντρο του δήμου, περίκλειστος στον οποίο σήμερα απασχολούνται λίγο παραπάνω από 300 άτομα. Μια βιομηχανική παραγωγή η οποία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού. Και ταυτόχρονα μια δημόσια διοίκηση η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει δεκάδες νοικιασμένα κτήρια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στο κέντρο της Αθήνας. Σε ορίζοντα 30 ετών η εξοικονόμηση θα είναι της τάξης του 1 δις ευρώ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για να προσθέσει ότι το κυβερνητικό πάρκο θα αλλάξει την όψη της πόλης: «Προσφέρεται λοιπόν στην λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »