Η εστίαση θα έπρεπε να είχε ανοίξει προ πολλού
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, στράφηκε κατά της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον κορωνοϊό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο εγκλεισμός θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο.

Η Α.Λινού είπε χαρακτηριστικά ότι εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες αφού θα είχαμε λάβει όλα τα προηγούμενα κι όχι το πρώτο, όπως έγινε στη χώρα μας.

Η κυρία Λινού, ερωτώμενη σχετικά, σημείωσε πως η εστίαση θα έπρεπε να έχει ανοίξει από το χειμώνα με τραπεζάκια έξω και με τα σωστά μέτρα, προσθέτοντας πως όπου έγινε αυτό, τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι δεν έχει δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες και θα πρέπει να αναζητήσουμε το σωστό, ακόμα και τώρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν έχουμε κάνει ότι θα έπρεπε σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου ο συγχρωτισμός είναι πολύ μεγάλος και σε κλειστό χώρο.

Αναφερόμενη στα self test, είπε πως πρόκειται για θετικό μέτρο, αν και δεν έχει προβλεφθεί ο ανάλογος μηχανισμός ιχνηλάτησης στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα. Πρόσθεσε δε ότι η αξιοπιστία των self test είναι μειωμένη.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα, είπε ότι κατά τη γνώμη της θα πρέπει να επιτραπούν υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, θα πρέπει αφενός να υπάρχει ένας σχεδιασμός για να μην συνωστιστούν όσοι μετακινηθούν με λεωφορεία, πλοία κι άλλα ΜΜΜ κι αφετέρου να βρούμε το σωστό μήνυμα για να μεταφέρουμε σε όσους μετακινηθούν, για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν όταν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Όσον αφορά το ποιος έχει ευθύνες για τα λάθος μέτρα;

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της επιτροπής τα οποία αποκαλύπτουν πως οι υπουργοί αποφασίζουν και οι «ειδικοί» επικυρώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »