Υπέρ του διαλόγου με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει να συνομιλήσουμε, απλώς, με τους Ταλιμπάν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βγάλουμε από τη χώρα τους ανθρώπους που εργάσθηκαν για τη Γερμανία και να τους προστατέψουμε», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Να μιλήσουμε με τους Ταλιμπάν λέει η Μέρκελ

«Σε αυτούς πρέπει να μιλήσουμε τώρα. Ειδικότερα, πρέπει να βγάλουμε από εκεί τους ανθρώπους που εργάσθηκαν για τους γερμανικούς αναπτυξιακούς οργανισμούς και αισθάνονται απειλούμενοι», πρόσθεσε.

Η γιγάντια αερογέφυρα που στήθηκε από τις δυτικές χώρες στις 14 Αυγούστου, παραμονή της κατάληψης της Καμπούλ, διακόπηκε στις 30 Αυγούστου, χωρίς να έχει γίνει δυνατή η απομάκρυνση όλων των ανθρώπων που δηλώνουν ότι απειλούνται και θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο βασικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι το ισλαμιστικό κίνημα θέλει «στέρεες και επίσημες διπλωματικές σχέσεις με τη Γερμανία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »