Ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε «καθαρή» θέση κατά του νομοσχεδίου και της κοροϊδίας με την προτροπή υπερψήφισής του δια της… αποχής

«Καθαρή» θέση κατά του ν/σ για γάμο και δικαίωμα τεκνοθεσίας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και έριξε «αιχμή» κατά του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, για την «προσφορά» εύκολης οδού διαφυγής στους βουλευτές του μέσω αποχής, λέγοντας χαρακτηριστικά, «θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

Ο Α.Σαμαράς είπε το αυτονόητο: Πώς η αποχή είναι κοροϊδία προς τους ψηφοφόρους, καθώς έτσι οι βουλευτές προσποιούνται ότι μένουν «δεξιοί» και «αντιδρούν» με την μη προσέλευσή τους στην αίθουσα του κοινοβουλίου κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας.

Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός φθάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δείτε τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε με σαφήνεια την αντίθεση του με τη ρύθμιση παραπέμποντας σε τοποθέτηση που θα κάνει στη Βουλή «όταν έρθει η ώρα».

«Στην συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποχή των βουλευτών και υπουργών ως… διαμαρτυρία κατά του ν/σ/

Ερωτηθείς για το αν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για βουλευτές και υπουργούς όταν έρθει στη Βουλή για ψήφιση η σχετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του την Τετάρτη στην ΕΡΤ είχε απαντήσει:

«Δεν θα βάλω στους βουλευτές, είναι θέμα συνείδησης, το έχω πει από την πρώτη στιγμή.

Οι βουλευτές ψηφίζουν και όχι οι υπουργοί και όταν κάποιος είναι υπουργός υπάρχει μία μεγαλύτερη δέσμευση. Εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν αρκετοί βουλευτές.

Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ ενώ δεν θέτω εγώ ζήτημα πειθαρχείας. Εργαλειοποιεί ένα ζήτημα που ο ίδιος λέω δεν θα έχω κομματική πειθαρχία.

Είναι σημαντικό να μην διχαστούμε σε αυτό το ζήτημα. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε το νομοσχέδιο. Δεν νομοθετούμε με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις. Η αποχή είναι μία αξιοπρεπής στάση που μπορεί να έχει ένας βουλευτής».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »