Έδωσε ο Ερντογάν την εντολή
ΗΤουρκία μέσω της Παλαιστιανιακής αρχής ”κήρυξε” τον πόλεμο στα ΗΑΕ. Προφανώς η συμμαχία Ελλάδας-ΗΑΕ-Αιγύπτου ενοχλεί την Άγκυρα.

”Η Παλαιστινιακή Αρχή άσκησε βέτο την ένταξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), ως ανταπόδοση για την ειρηνευτική συμφωνία των ΗΑΕ με το Ισραήλ”, αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Αυτή είναι η επίσημη διακαιολογία βέβαια, αλλά ο στόχος είναι ο άξονας που αναφέραμε.

Σημειώνεται πως όλες οι αποφάσεις του EMGF πρέπει να είναι ομόφωνες, και έτσι η απλή ψήφος της Παλαιστινιακής Αρχής ήταν αρκετή για να απορρίψει το αίτημα των ΗΑΕ. Η Κύπρος είναι η χώρας που έχει αναλαμβάνει την προεδρία του East Med Gas Forum

Η Τουρκία που “πεινάει για ενέργεια” έχει καταγγείλει το φόρουμ ως μια προσπάθεια αποκλεισμού από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη διπλωματικά από τα Αραβικά κράτη, τα οποία στην πρόσφατη Σύνοδό τους αποκήρυξαν τις πράξεις και τα έργα της Τουρκίας. Η Τουρκία με τις στρατιωτικές της ενέργειες σε Λιβύη, Β. Ιράκ και Συρία, όπου δρά η ίδια και οι μισθοφόροι της, απέδειξε ότι ενεργεί ως στρατός κατοχής και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και ευημερίας των Αραβικών κρατών. Ίσα-ίσα κάνει ακριβώς το αντίθετο

Η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ονειρεύεται ο Ερντογάν στρέφεται και κατά των Αραβικών κρατών, εδάφη των οποίων επιβουλεύεται τώρα η Τουρκία.

H Toυρκία έχει μείνει με το Κατάρ και με τους τρομοκράτες της Παλαιστίνης. Η σύγκρουση ξεκίνησε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »