Το Κίεβο σχεδιάζει μία μεγάλη υποχώρηση των δυνάμεών του στο σύνολο του μετώπου

H ρωσική Αεροπορία «σφυροκοπάει» το εργοστάσιο οπτάνθρακα το οποίο επί της ουσίας κρατάει ακόμα την ουκρανική φρουρά του Ντονέτσκ σε επιχειρησιακή κατάσταση, ενώ «ισοπεδώνεται», η Περβομάισκα, η οποία βρίσκεται δυτικά σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Αβντίιβκα.

 

 

Η πόλη χρησιμοποιούνταν από τους Ουκρανούς για τον ανεφοδιασμό της φρουράς στην Αβντίιβκα.

Στο βίντεο που ακολουθεί δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο της Περβομάισκα που να μην βομβαρδίζεται και αυτό από μόνο του δείχνει την αφθονία πυρομαχικών που διαθέτουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Έχουν αλλάξει πάρα πολλά μετά την κατάληψη του Μπάκχμουτ, καθώς οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει όλες τις στρατιωτικές τους δομές και υποδομές στην γραμμή επαφής του Ντονέτσκ και έχουν έτσι εξασφαλίσει μία αποτελεσματική διοικητική μέριμνα.

Το ουκρανικό γενικό Επιτελείο και ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων, ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, εξετάζουν την προοπτική μίας εκτεταμένης υποχώρησης του ουκρανικού Στρατού, λόγω της αδυναμίας αναχαίτισης των συνεχόμενων ρωσικών επιθέσεων στο σύνολο του μετώπου.

Ειδικότερα, στην Αβντίιβκα εξετάζουν το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την πόλη και στο Μπάκχμουτ την αναδιάταξη των δυνάμεων του Κιέβου στην πόλη φρούριο του Τσάσιβ Γιαρ.

 

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι πραγματοποιούν μαζικές επιθέσεις σε τρία κύρια σημεία της ουκρανικής άμυνας στη Αβντίιβκα και Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάρρευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »