Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Το καθεστώς Ερντογάν κρύβει τους νεκρούς και προσπαθεί να δείξει τόσο στο εσωτερικό, αλλά όσο και στο εξωτερικό, ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. 

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, με τις εικόνες να ”μιλούν” από μόνες τους. Σε βίντεο που τραβήχτηκαν τόσο στην Αντιόχεια, όσο και στο Γκαζιάντεπ, πτώματα πολιτών βρίσκονται στους δρόμους. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άνθρωποι πέφτουν νεκροί λόγω της πανδημίας. Μάλιστα άντρες με στολές βιολογικού πολέμου, αποκλείουν περιοχές, θυμίζοντας σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.  

”Κόκκινος συναγερμός” στην Τουρκία: Προς επισιτιστική κρίση – ”Θα ξεμείνουμε από τρόφιμα, θα πεινάσουμε!”

Οι νεκροί είναι δεκάδες στην Τουρκία και το Υπουργείο Υγείας δίνει άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Κοτζά, τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 69 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας σε 425 το σύνολο των θυμάτων. Εν τω μεταξύ 69 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν.Blake Lively’s ‘The Rhythm Section’ Is One Of The Biggest Bombs Of All Time

Όπως είπε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας, έγιναν 16.160 διαγνωστικά τεστ και διαπιστώθηκαν 2.786 κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 20.921, από την αρχή της εκδήλωσης της επιδημίας στις 11 Μαρτίου.

Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα είναι 12.231, στη Σμύρνη 1.015, στην Άγκυρα 860 και στο Ικόνιο 601.

Ο Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι η Επιστημονική Επιτροπή του τουρκικού Υπουργείου Υγείας αποφάσισε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα όπου υπάρχει κίνδυνος από την επιδημία. «Κοινοποιήσαμε τις αποφάσεις μας στον Πρόεδρό μας», είπε ο Φαχρετίν Κοτζά ο οποίος τόνισε ότι ο τρόπος να ηττηθεί ο ιός είναι να εμποδιστεί η διασπορά του. «Ας απομονωθούμε. Το σπίτι μας είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας», είπε.  

Πανικός στην Τουρκία: Πλακώνονται για τα επιδόματα οι πολίτες – Αναμένουν 100 νεκρούς την ημέρα από τον κορονοϊό – Βίντεο

Αυτά λέει επίσημα η κυβέρνηση, όμως η αλήθεια είναι άλλη. 

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν τα ”ρίχνει” στη Δύση. 

Ο Ερντογάν στο χτεσινό (3/4/2020) βίντεο ακούγεται να λέει τα εξής:

¨Είναι ανησυχητικό ότι ένα σημαντικό τμήμα αυτών που νόσησαν ή μετέδωσαν τον Covid-19, είχαν ταξιδέψει σε Ευρώπη ή Αμερική. Λόγω του ότι τα δυτικά συστήματα υγείας δεν ήταν επαρκώς περιεκτικά, είναι πολύ ξεκάθαρο πως υπήρξαν ανεπαρκή τόσο στην διάγνωση της αρρώστιας, όσο και στην θεραπεία μετά από την αύξηση των κρουσμάτων.¨ 

Τα χειρότερα για την Τουρκία τώρα ξεκινούν.

Δείτε βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »