Εμποδίζουν τα “βρώμικα” σχέδια της Άγκυρας στα νησιά μας
Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε άθελα του ίσως ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου για το “βρώμικο” σχέδιο της Άγκυρας για την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά μας στο Αιγαίο, η οποία δήθεν παραβιάζει την συνθήκη του Παρισιού, ενώ οι Τούρκοι την ίδια στιγμή έχουν παραβιάσει ότι ανθρώπινο νόμο υπάρχει για πλειάδα διεθνών ζητημάτων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε την Ελλάδα να σταματήσει τη στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου, τονίζοντας ότι αυτή έχει «υπερβεί τα όρια» της συνθήκης του Παρισιού του 1947, και «η Ελλάδα θα είναι εκείνη που θα χάσει».

Ο ίδιος συνεχίζοντας σχετικά με την αποβίβαση Ελλήνων στρατιωτών στο Καστελόριζο, αναφέρει “ότι δυνάμεις αυτού του τύπου μπορούν να διατηρηθούν χωρίς βαριά όπλα για λόγους εσωτερικής ασφάλειας. Αλλά υπάρχουν όρια”.

ΟΙ Τούρκοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν οποιαδήποτε απόσυρση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα ελληνικά νησιά, τα οποία τους ενοχλούν σφόδρα αφού ευρίσκονται μια ανάσα από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Κατά τον ίδιο υπερφίαλο Τούρκο ΥΠΕΞ είναι … ”εφικτό να αποσυρθούν τα βαρέα όπλα που ευρίσκονται σε νησιά μας”, διότι αυτά τα όπλα βέβαια εμποδίζουν αποτελεσματικά οποιαδήποτε μελλοντική πιθανή τουρκική απόβαση, είτε από αέρος είτε από την θάλασσα.

Χωρίς τον βαρύ οπλισμό, το οποίο οι Τούρκοι μεθοδεύουν ήδη με σκοπό να μας πιέσουν να αποσύρουμε, τα νησιά μας, θα ήταν “ξαρμάτωτα” εντελώς και έτσι θα γίνονταν πιθανότατα “βορά” στις ορδές των Τούρκων.

Για τον λόγο αυτών εδώ και μήνες τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πετούν στα σχετικά κοντά στα νησιά μας καταγράφοντας ότι μπορούν, για να παρουσιάσουν στην συνέχεια στην δύση ότι δήθεν η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς νόμους.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος ειδικός αμυντικός αναλυτής Turan Oguz μετά το εσκεμμένο σάλο που προκάλεσε φωτογραφία με Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο, εκτός του ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών μας, μας απειλεί και οχυρώσεις στην απέναντι πλευρά.

Πρόκειται σαφώς για ένα ενορχηστρωμένο προβοκατόρικο σχέδιο τουρκικής εμπνεύσεως ώστε να υποχωρήσει η πατρίδα μας, (όπως έκανε στην Κύπρο το 1967 με την ελληνική μεραρχία).

Ενώ το στημένο παιχνίδι των τουρκικών ΜΜΕ συνεχίζεται αμείωτο με εκπομπές στην τηλεόραση, συζητήσεις με δήθεν ειδικούς (οι οποίοι είναι φυσικά απλά στρατιωτάκια του Ερντογάν), οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη ισχύος εκτοξεύοντας καθοδηγούμενο πύραυλο, ο οποίος κατά τα ίδια προορίζεται κατά πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, δηλαδή των ελληνικών.

Η τουρκική εταιρεία Roketsan πραγματοποίησε δοκιμή του νέου πυραύλου TRLG-230.

Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και ένα τακτικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB2.
Ο πύραυλος με την καθοδήγηση λέιζερ έχει εμβέλεια 70 χιλιόμετρα, ενώ το κύριο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητά του να εξουδετερώνει κινούμενους στόχους, όπως στρατιωτικές φάλαγγες και πολεμικά πλοία.

Ο τουρκικός εκτοξευτής CMRS μπορεί να χρησιμοποιήσει πυραύλους 122 mm, 230 mm και 300 mm καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους Bora 610 mm.

Οι Τούρκοι εδώ και καιρό επίσης εγείρουν επίσης θέμα στα Δωδεκάνησα, με τα περιβόητα βακούφια, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν κάποια ελληνική αντίδραση υπέρ τους.

Γνωστοποιούμε προς τους γείτονες ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί τίποτα από πουθενά, ειδικά από τα νησιά μας στο Αιγαίο, τα οποία θα τους εμποδίζουν εσαεί, σε όποια ύποπτα σχέδια και αν έχουν κατά του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »