Έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την προοπτική της υποχρεωτικής χρήσης των «διαβατηρίων εμβολιασμού»
«Ναυαγεί» το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να κάνει νομικά δεσμευτικό το να είναι κάθε πρόσωπο εφοδιασμένο με το επιλεγόμενο «διαβατήριο εμβολιασμού» κατά της COVID-19 για να του επιτρέπεται να συμμετέχει σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της συνήθως ενημερωμένης συντηρητικής εφημερίδας, αξιωματούχοι θεωρούν πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει η νομοθεσία προκειμένου να γίνει υποχρεωτική η χρήση των πιστοποιητικών αυτού του είδους εντός ΗΒ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος τόνισε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το ζήτημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την COVID-19 βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, ότι δεν έχουν ληφθεί προς το παρόν οριστικές αποφάσεις.

Έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την προοπτική της υποχρεωτικής χρήσης των «διαβατηρίων εμβολιασμού» από μέλη των Τόρις, από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και από οργανώσεις υπεράσπισης των αστικών και ατομικών δικαιωμάτων. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο κ. Τζόνσον αναγνώρισε πως αυτή η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την COVID-19 εγείρει ηθικά και νομικά ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »