Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου
Μέχρι της 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πρωτόγνωρα εξαιτίας και της κατάστασης που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊού. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή, με αγωνία για το αν και πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, είπε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί με νύχια και δόντια» να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Σήμερα πληρώνεται αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ενώ το δώρο Χριστουγέννων θα έχει δοθεί, είπε, έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Γιάννης Βρούτσης είπε ακόμα ότι τα 800 ευρώ που θα δοθούν σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή δεν είναι ο κανόνας. Ο κανόνας είναι τα 534 ευρώ…

«Το επίδομα 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου. Ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» είπε όταν τον ρώτησαν αν υπάρχει περίπτωση, λόγω και των γιορτών, να αυξηθεί το κονδύλι.

Σε ό,τι αφορά δε στις συντάξεις, ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη μείωσης τους και ότι στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. Τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση για μείωση συντάξεων, αλλά επεσήμανε ότι αντιθέτως θα γίνει αύξηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »