Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το θέμα του χρηματισμού των Ευρωπαίων αξιωματούχων από οικονομικά λόμπι του Κατάρ, καθώς ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και πατέρας του παιδιού της, φέρεται να μίλησε στις βελγικές Αρχές και να ήταν λαλίστατος. Ο Ιταλός λομπίστας, όχι μόνο έδωσε τον συμπατριώτη του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ως εγκέφαλο του κυκλώματος διαφθοράς, αλλά, έβγαλε… λάδι την τέως Ευρωβουλεύτρια από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι δεν είχε ιδέα για τις «δουλειές» του.

Παράλληλα, ήταν κάτι παραπάνω από συνεργάσιμος, καθώς σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους Le Soir και La Repubblica, ο Τζόρτζι έδωσε άλλα δύο ονόματα εμπλεκομένων στον Βέλγο δικαστή. Πρόκειται για τον συμπατριώτη του Ευρωβουλευτή, τον Αντρέα Κοτσολίνο, και τον Βέλγο επίσης Ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. Ωστόσο, η μεγάλη βόμβα έσκασε με την εμπλοκή του Μαρόκου, το οποίο φαίνεται να είναι τελικά το κέντρο των αποφάσεων του τεράστιου κυκλώματος, που είχε πλοκάμια σε όλα τα διεθνή φόρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα reader.gr.

 

”Τα είπε χαρτί και καλαμάρι”! Ομολόγησε εμπλοκή στο Qatargate ο σύντροφος της Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι – «Αφήστε ελεύθερη την Εύα»

Το Qatargate είναι παιχνίδι κατασκόπων με έδρα το Μαρόκο!

Η Repubblica με νέο άρθρο κόλαφο, ύστερα από την αποκάλυψη για τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο Τζόρτζι, όχι απλά βάζει στο κάδρο το Μαρόκο, αλλά του χρεώνει και ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι κατασκόπων! Συγκεκριμένα κάνει λόγο για «ένα πραγματικό παιχνίδι κατασκόπων, με κύριο πρωταγωνιστή το Dged, τη μυστική υπηρεσία του Μαρόκου. Οι άλλοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι: οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου με τη συνεργασία χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η κυβέρνηση του ΚατάρΤο Ραμπάτ και η Ντόχα φέρονται να είναι τα κέντρα αποφάσεων των δυνάμεων που κατάφεραν να παρεισφρήσουν στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και κυρίως στο ΕΚ. Ο στόχος τους, όπως αναφέρει η Repubblica, ήταν να να εισβάλουν στην ΕΕ μέσω ενός πειστικού όπλου που δεν είναι άλλο από το χρήμα.

Στόχος να κινούνται οι μεταναστευτικές ροές χωρίς παρέμβαση από την Ευρώπη

Οι μυστικές υπηρεσίες πέντε χωρών έχουν μπει στο «παιχνίδι» εδώ και πολλούς μήνες και διαπιστώνουν ότι τα νήματα κινούνται από το Ραμπάτ και πίσω κρύβονται τα μεταναστευτικά ρεύματα από τη Δυτική Σαχάρα. Αυτό που επιθυμεί το Μαρόκο είναι η ΕΕ να μην πατήσει πόδι σε αυτό το κομμάτι της αφρικανικής ηπείρου και προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα όσον αφορά στις μεταναστευτικές ροές.

Το κράτος το οποίο ψάχνει να αυξήσει την επιρροή του, δεν είναι άλλο από το «Κράτος του Μαρόκου», επισημαίνει η εφημερίδα. Συναντήσεις, συνομιλίες, δείπνα με τα ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών του Ραμπάτ είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος.

Ο διαμεσολαβητής στην Πολωνία έκανε όλη τη «δουλειά»

Η ομάδα των Ιταλών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο (Παντσέρι, Τζόρτζι, Κοτσολίνο), πρώτα προσεγγίστηκαν από έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου, της Dged. Aυτός ήταν ο Belharace Mohammed ο οποίος υπολόγιζε ταυτόχρονα και στη διαμεσολάβηση ενός διπλωμάτη με έδρα τη Βαρσοβία. Τον Abderrahim Atmoun.

Το σύνολο των πληροφοριών συγκεντρώθηκε αρχικά από τη Vsse, δηλαδή από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου. Στο ένταλμα σύλληψης, μάλιστα, αναφέρονται οι αναλύσεις των πληροφοριών των Βρυξελλών: οι τρεις συνεργάζονται με τις μαροκινές υπηρεσίες, «δεν υπάρχει αμφιβολία».

Ο ρόλος του… τρίο d’ Italia

Παράλληλα γίνονται αναφορές για ύποπτα ταξίδια του Κοτσολίνο στην Καζαμπλάνκα, ενώ μιλούν για τον κομβικό ρόλο, του διαμεσολαβητή, καθώς γραφείο του Atmoun στη Βαρσοβία ήταν κάτι σαν σταυροδρόμι. Ο Παντσέρι, ο Κοτσολίνο αλλά και ο Τζουζέπε Μερόνι, άλλοτε βοηθός του πρώην Ευρωβουλευτή και τώρα στη δούλεψη του νεοεκλεγμένου μέλους της Forza Italia, Λάρα Κόμι, το επισκέπτονταν εκ περιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζόρτζι προσδιορίστηκε ως ένα είδος «πράκτορας» του Πάντσερι. Τουλάχιστον, σύμφωνα με το άρθρο, οι μαροκινές υπηρεσίες πληροφοριών τον χρησιμοποίησαν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, ο Κοτσολίνο κι ο Παντσέρι ήταν αυτοί που διαχειρίστηκαν τη συμφωνία: για να επιτρέψουν «την παρέμβαση του Μαρόκου».

Το σύστημα του Κατάρ δεν έχει αλλάξει πολύ. Στο τέλος οι κανόνες ήταν ίδιοι και οι στόχοι παρόμοιο. Στην περίπτωση αυτή, οι στόχοι είναι να γίνουν αποδεκτές οι διαδικασίες που έχει υιοθετήσει η Ντόχα για τους εργαζόμενους. Ειδικότερα όσοι ασχολούνται με την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 και αυτοί που τέθηκαν στην υπηρεσία της διοργάνωσης που πλέον οδεύει στη λήξη της. Οι αρχές του Κατάρ είναι ακόμα πιο άμεσες από τις μαροκινές. Δεν χρησιμοποίησαν κατασκόπους, αλλά κατέφυγαν στην κυβέρνηση. Μάλιστα, οι συναντήσεις έγιναν με τον υπουργό Εργασίας, Bin Samikh al Marri. Και όλα έγιναν -σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης- με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους χαρακτήρα. Τον λένε Bettahar. Αλλά το παρατσούκλι είναι ακόμα πιο αδιαφανές: «ο Αλγερινός».

Αλλες οι βλέψεις της Ντόχας κι άλλες του Ραμπάτ

Φυσικά -συνεχίζει το άρθρο- το Κατάρ δεν είχε τους ίδιους στόχους με το Μαρόκο. Τους Καταριανούς, τούς ενδιέφερε πάνω από όλα να φροντίσουν την εικόνα που θα έχει η χώρα τους σε σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα. Οι ανακριτές, λοιπόν, δεν έχουν καμία αμφιβολία: Ο Πάντσερι και ο Τζόρτζι μοιράστηκαν τα πάντα κατά 50% και τα υπόλοιπα ήταν για τον Ταλαμάνγκα. Με λίγα λόγια ο «στόχος ήταν τα λεφτά». Το κύκλωμα «λαδωνόταν» για τις δραστηριότητές με δύο τρόπους όταν ήρθε στη Ντόχα: Πρώτον μέσω των λογαριασμών της ΜΚΟ Fight Impunity ή ακόμα και σε μετρητά. Ο δεύτερος ήταν μέσω «δώρων». Οταν ο χρηματοδότης ήταν το Ραμπάτ, τότε ο τρόπος δεν ήταν «έξυπνος», αναφέρει το άρθρο: Τα μετρητά μεταφέρονταν σε κάποιους φακέλους ή σακούλες με τη μεσολάβηση του διπλωμάτη που είχε έδρα την Πολωνία. Τα χρήματα δεν είχαν καμία σχέση με τους σκοπούς της Οργάνωσης Παντσέρι ή με πολιτική δραστηριότητα. Τα ποσά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για πολυτελή δώρα και για να πληρωθούν τα «μέλη του δικτύου» των ευρωπαϊκών θεσμών που χειραγωγήθηκαν. Ενας από τους υπόπτους μάλιστα ξόδεψε τα κεφάλαια για να αγοράσει ακίνητη περιουσία και δη ένα σπίτι…

Από το 2021 τους ερευνούσαν μυστικές υπηρεσίες

Σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack, οι έρευνες από την Κρατική Ασφάλεια του Βελγίου ήταν σε εξέλιξη από το 2021, σε συνεργασία με υπηρεσίες πληροφοριών άλλων 5 ευρωπαϊκών κρατών, επειδή η υπόθεση Qatargate είχε κριθεί ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Οι Αρχές παρακολουθούσαν τηλέφωνα υπόπτων επί μήνες με επίκεντρο τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που χαρακτηρίζεται ως «ο άνθρωπος-κλειδί της υπόθεσης». Η υπόθεση φέρεται να αποχαρακτηρίστηκε και να παραδόθηκε στις εισαγγελικές Αρχές τον περασμένο Ιούλιο.

Επίσης αποκαλυπτικό είναι το άρθρο της La Republicca στο οποίο αναδεικνύεται όχι μόνο ο κεντρικός ρόλος που είχε ο Παντσέρι σε αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς αλλά και τον τρόπο που δρούσε. Οπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα, έπειτα από τηλεφωνικές υποκλοπές τουλάχιστον 6 μηνών διαπιστώθηκε ότι είχε μετρητά στο σπίτι του σπίτι για να χρηματίζει τους μηχανισμούς του Εωροκοινοβουλίου, με στόχο να επηρεάσει πολιτικές αποφάσεις για Κατάρ, και του Μαρόκου. Επισημαίνει μάλιστα πως τα χρήματα που κατασχέθηκαν ήταν λιγότερα από αυτά που περίμεναν να βρουν οι Αρχές γιατί τα είχε χρησιμοποιήσει στο μεσοδιάστημα. Οπως αναφέρει η Il Messaggero, ήταν επικεφαλής μίας δομημένης οργάνωσης στην οποία ορισμένοι Ευρωβουλευτές ήταν στη «μισθοδοσία» της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »