Σήκωσαν κατασκοπευτικά οι Τούρκοι
Προβληματισμένοι οι Τούρκοι με την παρουσία των Rafale στην Ελλάδα. Εδώ και λίγες ώρες έχουν προσγειωθεί 4 γαλλικά μαχητικά στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας στο πλαίσιο της διμερούς Διακλαδικής Άσκησης «ΣΚΥΡΟΣ 2021», η οποία θα διεξαχθεί από 02 έως 04 Φεβρουαρίου 2021.

Σκοπός της «ΣΚΥΡΟΣ 2021» είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.
Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) θα συμμετάσχει με αεροσκάφη Mirage 2000 και F-16, το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) με μονάδες επιφανείας, ενώ η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία με τέσσερα αεροσκάφη RAFALE, δύο μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για πολεμικές κινήσεις Ελλάδας-Γαλλίας κατά της Άγκυρας στα άρθρα τους!

Η ανησυχία τους είναι έντονη, καθώς την ίδια στιγμή έχουν σηκώσει κατασκοπευτικά αεροσκάφη στα μικρασιατικά παράλια μετά από πολλές μέρες.

 

Οι Γάλλοι όμως έχουν ”απλωθεί” όμως όχι μόνο σε Ιόνιο και Αιγαίο, αλλά και στη Κυπριακή ΑΟΖ.

Τη διεξαγωγή διεθνούς Άσκησης Έρευνας- Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «CYFRA 01/21» ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν η γαλλική φρεγάτα «ACONIT», ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, ελικόπτερο ΑW-139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές των Ειδικών Ομάδων «MEDEVAC» της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ.

Σκοπός της άσκησης, τον συντονισμό της οποίας είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ και καταστάσεων κινδύνου που δύναται να προκύψουν στην περιοχή Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με λίγα λόγια, οι Γάλλοι δηλώνουν ”παρών” στη περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »