‘Η προμήθεια αναβλήθηκε επ’αόριστον”
Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί, με τις ΗΠΑ, Γερμανία και ΕΕ να ”γκριζάρουν” το Αιγαίο, θεωρητικά πάντα, η Αθήνα θα έπρεπε να περάσει στο επόμενο βήμα.

Τι εννοούμε; Οι κινήσεις της θα έπρεπε να ήταν αστραπιαίες και να έκανε αμέσως το deal για τις Belharra με την Γαλλία, ούτως ώστε να υπήρχε και μία άμεση στήριξη από το Παρίσι.

Αντί γι’αυτό όμως, η Ελλάδα ”πετάει” στη γωνία τον μοναδικό της σύμμαχο!

‘Οπως αποκαλύπτει η La Tribune, ”στο περιθώριο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, ο Εμμανουήλ Μακρόν δεν κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αγοράσει τις φρεγάτες FDI για το Πολεμικό Ναυτικό. Η προμήθεια αναβλήθηκε επ’αόριστον!”

Θα πρέπει η Κυβέρνηση να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα.

Πάντως την ίδια στιγμή, σίγουρα δεν ήταν τυχαίο το μήνυμα της γνωστής δημοσιογράφου Μ. Δεναξά, η οποία βρίσκεται στη Γαλλία πολλά χρόνια:

”Ελλάς-Γαλλία πρώην Συμμαχία κι όχι με υπαιτιότητα των Γάλλων, την ώρα που διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα. Και εις ανώτερα!”

Και όλα αυτά, την στιγμή που Τουρκία με μήνυμα που εκπέμπεται διαρκώς προς όλους τους ναυτιλομένους, καλεί όποιο πλοίο αντιμετωπίζει πρόβλημα ή βρίσκεται σε κίνδυνο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, να καλεί άμεσα το τουρκικό ναυτικό!

Το μήνυμα επαναλαμβάνεται διαρκώς και λέει:

“This is Turkish Navy, Turkish navy maintenance watch on channel 16 continuously and have permanent presence in ΑEGEAN Sea and Eastern Meditteranean .If any merchant ship or fishing boat need assistance it is kindly requested to contact”.

Το μήνυμα το λαμβάνουν πλέον εμπορικά πλοία και αλιευτικά. Πάμε προς ”γκριζάρισμα”;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »