Απανωτές είναι πλέον οι ήττες στη γεωπολιτική ”σκακιέρα” για τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Αρχικά το σχέδιο στον Έβρο δεν του βγήκε. Μπορεί η επίσημη δικαιολογία να ήταν ότι η απόσυρση των μεταναστών από τα σύνορα οφείλεται στην εμφάνιση κρουσμάτων Covid-19, όμως η αλήθεια είναι πως πλέον δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, καθώς οι Ελληνικές Δυνάμεις ταπείνωσαν την Άγκυρα.    T

Προηγήθηκε βέβαια η ήττα στην Ιντλίμπ, με τον Β. Πούτιν να τα παίρνει όλα. 

Πλέον η κατάσταση και στην Λιβύη χειροτερεύει για την Τουρκία. Από την μία έχουμε τον LNA που συνεχώς ρίχνει τουρκικά UAV, ενώ πριν λίγες ώρες είχαμε άλλο ένα ”κάζο” για τις ΤΕΔ, καθώς οπλικά συστήματα έπεσαν στα ”χέρια” του Εθνικού Στρατού Λιβύης.  

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές: ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ πάνε στην περιοχή – ”Στραπάτσο” για Ερντογάν

Το ”κερασάκι” στην τούρτα ήρθες όμως από τα γαλλικό πολεμικό ναυτικό. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πριν λίγες ημέρες το τουρκικό φορτηγό πλοίο «PRAY» (RoRo PS PRAY), το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης με προορισμό τη Λιβύη, ”μπλοκαρίστηκε” από το Γαλλικό ΠΝ. 

Το φορτίο τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα με σκοπό την ενίσχυση των ευρισκόμενων σε κατάσταση πολιορκίας, δυνάμεων του Φαγέζ αλ Σαράζ στην Τρίπολη. Το πλοίο εντοπίστηκε από τη γαλλική φρεγάτα «Provence» στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης «Sea Guardian», που δίνει τη δυνατότητα στις μονάδες της Συμμαχίας να ελέγχουν για την πιθανή παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. 

Παραδοχή ήττας από την Άγκυρα: “Εκκενώθηκαν οι καταυλισμοί στον Έβρο”

  
Με βάση όσα προβλέπονται για την επιχείρηση «Sea Guardian», τα στελέχη του γαλλικού ναυτικού είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν ακόμα και σε νηοψία στο φορτηγό «PRAY», κάτι το οποίο τελικά αποφεύχθηκε. Τελικά, το τουρκικό φορτηγό πλοίο αναγκάστηκε να εκτραπεί προς το λιμάνι της Αττάλειας όπου βρίσκεται από χθες.

Την είδηση μάλιστα μεταφέρει και ρωσικό ΜΜΕ. 

Όπως φαίνεται η κατάσταση χειροτερεύει όλο και περισσότερο για τον Ερντογάν, που πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει και την πανδημία στην χώρα του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »