Σε πολεμική ετοιμότητα το Κάιρο – Περιμένει εντολή Σίσι ο στρατός
Oι μονάδες του στρατού συνεχίζουν τα καθήκοντά τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση του εγκλήματος, διαμηνύει ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) ενώ ταυτόχρονα από το Κάιρο επιβεβαιώνεται η γενική ετοιμότητα στην περιοχή για την προώθηση Τουρκίας-GNA προς τη Σύρτη.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, Στρατηγός Kamal Amer, δήλωσε ότι η Αίγυπτος έστειλε σημαντικά μηνύματα με την υλοποίηση των ναυτικών στρατιωτικών ασκήσεων «Decisive (Αποφασιστικότητα) 2020».

Αίγυπτος: Εκτόξευση πυραύλου από υποβρύχιο ανοικτά της Λιβύης
Εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι το πρώτο από αυτά τα μηνύματα είναι ότι «η Αίγυπτος και οι ένοπλες δυνάμεις της είναι σε θέση να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια, καθώς ο αιγυπτιακός στρατός είναι ικανός να αντιμετωπίσει τις διάφορες προκλήσεις».

Ο Amer πρόσθεσε ότι το δεύτερο μήνυμα είναι ότι «η εθνική ασφάλεια της Λιβύης είναι μέρος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου», ειδικά καθώς οι σχέσεις συνεχίζουν να ενισχύονται μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας συνέχισε, ότι το τρίτο μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο είναι ότι «η Αίγυπτος είναι ικανή, με τις ένοπλες δυνάμεις και την πολιτική ηγεσία της, να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε απειλές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εθνική της ασφάλεια και ότι μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα με σοφία και όραμα, ακόμα και με τη χρήση βίας, εάν αυτό είναι απαραίτητο».

Όπως αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα νωρίτερα, νέα στοιχεία και φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα από τον βομβαρδισμό της αλ Βατίγια (al-Watiya) της δυτικής Λιβύης, στρατηγική κίνηση εκφοβισμού και αιφνιδιασμού των τουρκικών δυνάμεων.

Οι Τούρκοι δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα και άκομα ψάχνονται να βρουν από που τους ήρθε το χτύπημα. Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορούν χάρτες, που δείχνουν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της καταστροφής για την Άγκυρα.

Όπως βλέπουμε στο πριν και στο μετά, τα χτυπήματα ήταν ακριβείας, με την καταστροφή για τους Τούρκους να είναι ολοκληρωτική!

Ταυτόχρονα Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως για την Άγκυρα οι βομβαρδισμοί ήταν ένα ισχυρό πλήγμα και πως δεν έμεινει όρθιο τίποτα! Πάντως το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Ποιός χτύπησε τους Τούρκους; Μήπως ήταν μαχητικά Rafale; Και εάν ναι… Rafale της Γαλλίας ή της Αιγύπτου; Μήπως ήταν ρωσικά Sukhoi;

Επιπλέον, την Κυριακή, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να τερματίσει τη συνεχή ροή όπλων και μισθοφόρων στη Λιβύη.

Ο Αιγυπτιακός Στόλος σε απόσταση ”αναπνοής” από τον τουρκικό – Βίντεο
Απαίτησε τη διακοπή της ξένης παρέμβασης που απειλεί τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Σε μια ανακοίνωση, η Επιτροπή χαιρέτισε την έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για άμεση κατάπαυση του πυρός, επαινώντας την πολιτική πρωτοβουλία του Προέδρου της του Λιβυκού Κοινοβουλίο, Ακίλα Σάλεχ, για μόνιμη εκεχειρία.

Επανέλαβε τη δέσμευση της Λιβυκής Βουλής στα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, υποδεικνύοντας τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με τις επιτροπές που έχουν συσταθεί από τον ΟΗΕ για τη διερεύνηση παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η επιτροπή τόνισε τη σημασία της προστασίας της εθνικής οικονομίας της Λιβύης και της επιθυμίας της Βουλής να συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου. Απαιτήθηκε αρχικά μια συμφωνία που εγγυάται τη διαφάνεια των εσόδων και τη δίκαιη κατανομή της σε όλες τις περιοχές της Λιβύης.

Η κρίση μαίνεται στη Λιβύη, ειδικά αφού ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου είναι έτοιμες να πολεμήσουν, επισημαίνοντας ότι οι παράνομες παρεμβάσεις στην περιοχή από την Τουρκία και του εξτρεμιστές μισθοφόρους της συμβάλλουν στην ενίσχυση των τρομοκρατικών πολιτοφυλακών, τονίζοντας ότι «η Σύρτη και η Αλ-Τζούφρα αποτελούν κόκκινη γραμμή για το Κάιρο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »