Ταυτόχρονα η Τουρκία στέλνει νέες ενισχύσεις στη Λιβύη με C-130
Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις μεγάλες δυνάμεις. Άπαντες ”σιωπούν” μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, Συρία και Λιβύη.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία μαζί με ΕΕ και ΟΗΕ κάνουν τα ”στραβά μάτια” και χαρίζουν στην Άγκυρα εδάφη, ενώ την βάζουν στο τραπέζι του διαλόγου ως ισότιμου συνομιλητή.

Πριν λίγες ώρες μάλιστα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτιέρες, μαζί με τον Γερμανό ΥΠΕΞ ”χάρισαν” στην ουσία την Λιβύη στον Ερντογάν, καθώς έκαναν λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ”αποστρατικοποιημένης ζώνης”.

Στην ουσία είπαν αυτό που επιθυμεί η Άγκυρα. Με λίγα λόγια θέλουν να χωρίσουν στη μέση την Λιβύη και να κάνουν ουδέτρες τις πόλεις Σύρτη και Αλ Τζούφρα. Με αυτό τον τρόπο θα ανακόψουν την αντεπίθεση Χαφτάρ, που στόχος είναι ακόμα η Τρίπολη, ενώ από την άλλη θα δώσουν χρόνο στον Ερντογάν να ανασυνταχθεί μαζί με την Τρίπολη.

Και επειδή όλοι γνωρίζουμε τι εστί Τουρκία, εν μία νυκτί η Σύρτη μπορεί να ”πέσει” στα χέρια Ερντογάν.

Απόβαση Τούρκων στη Λιβύη: Σηκώνει αεροσκάφη από το Ιντσιρλίκ η Τουρκία
Τι είπε ο Γκουτιέρες:
”Ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι οι συζητήσεις που έγιναν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με στρατιωτικούς εκπροσώπους των δύο αντιμαχόμενων πλευρών της Λιβύης αφορούσαν «την αποχώρηση ξένων μισθοφόρων», «τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», «τον αφοπλισμό και την αποστράτευση», καθώς και «τη πιθανότητα ενός μηχανισμού κατάπαυσης του πυρός».

Παράλληλα αναφέρθηκε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, στη δυνατότητα δημιουργίας μιας «αποστρατικοποιημένης ζώνης», ο έλεγχος της οποίας θα ανατεθεί στην αποστολή του ΟΗΕ που είναι παρούσα στη Λιβύη.”

Τα ίδια είπε και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Maas: ”Η Σύρτη και Αλ Τζούφρα πρέπει να αποστρατικοποιηθούν!”

Τι είχαν δηλώσει οι Τούρκοι πριν λίγες ημέρες:

”Η αεροπορική βάση Τζούφρα ορίστηκε ως ο νέος στρατιωτικός στόχος μαζί με την πόλη Σύρτη, μετά τον καθαρισμό της Τρίπολης και των περιχώρων της από στοιχεία του Χαφτάρ”, αναφέρει η ανάρτηση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, η οποία σημειώνει τη σπουδαιότητα που έχει η βάση αυτή για την κυβέρνηση της Λιβύης και κατ’ επέκταση της Τουρκίας και των συμφερόντων της στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Η Τουρκία στέλνει 8 πολεμικά πλοία & 17 μαχητικά αεροσκάφη ανοιχτά της Λιβύης
Και όλα αυτά την στιγμή που η Τουρκία C-130 και Α-400 στέλνει ενισχύσεις στη Λιβύη, με τα αεροπλάνα να προσγειώνονται στη Μισράτα.

Δηλώσεις Μισμάρι:
O εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Ahmad Al-Mismari, δήλωσε πως η πραγματική μάχη που λαμβάνει χώρα στη Λιβύη είναι μεταξύ του λαού και των Τούρκων εισβολέων.

Σύμφωνα με τον Μισμάρι, η Τουρκία προετοιμάζει τις συμμαχικές της δυνάμεις, δηλαδή την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), για να ξεκινήσει μια νέα επίθεση εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Ο Μισμάρι είπε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να επεκτείνει τον έλεγχό της σε όλη τη δυτική Λιβύη και προμηθεύει μισθοφόρους παραστρατιωτικούς για να φτάσει στα νοτιοδυτικά.

Εξήγησε ότι η Τουρκία θέλει να φτάσει στην περιοχή Petroleum Crescent προκειμένου να ελέγξει τα πιο ζωτικά περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης.

Τόνισε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα, δεσμευόμενος να υπερασπιστεί αυτές τις περιοχές από οποιαδήποτε επίθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »