Ραγδαίες εξελίξεις
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει όπως όλα δείχνουν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι, σε μια εξέλιξη που μας δείχνει την πρόθεση για “μπλοκάρισμα” όλων των τουρκικών ενεργειών.

Μόνο με τις κατάλληλες συμμαχίες και στρατιωτικές συνεργασίες η χώρα μας θα μπορέσει να αντιπαραταχθεί στις πολύ παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας που παίζει ένα λίαν «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας όλες τις συνθήκες και συμβάσεις έναντι της Ελλάδος.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο έχει όλες τις πληροφορίες για τις τουρκικές κινήσεις και κινείται ανάλογα για την αναχαίτιση όλων των πιθανών σεναρίων από τουρκικής πλευράς με τις αντίστοιχες ελληνικές δυνάμεις.

Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα ”θερμό”, αλλά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν επουδενί στους Τούρκους να ελπίζουν ότι θα αποκτήσουν δικαιώματα σε μια περιοχή στην οποία δεν είχαν ποτέ.

Σε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι η χώρα μας δεν κάνει “πίσω” σε καμία περίπτωση και αυτό σημαίνει αυτόματα “απώλειες” παντός είδους για την τουρκική πλευρά από το ηθικό έως οπουδήποτε αλλού.
Έρχεται σημαντική συμφωνία με την Αίγυπτο

Όπως πρώτο σας είxme ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας κατά την διάρκεια της συνάντησης Σίσι-Παναγιώτοπουλου πριν λίγες ημέρες, ανέφερε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τους τρόπους ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρόσφατη επίσκεψη του αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αθήνα επιβεβαίωσε το εξαιρετικό κλίμα ενώ η δήλωσή του ότι οι δύο χώρες θα αντιμετωπίσουν από κοινού αυτούς που επιβουλεύονται την ειρήνη «ενισχύοντας η μία την άλλη στον αμυντικό τομέα» μετουσιώνονται σε πράξη αυτές τις ημέρες με την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ».

Στα σκαριά αμυντική συμφωνία

Οι δύο χώρες συζητούν παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ”ΒΗΜΑΤΟΣ, επί μίας επισημοποίησης της συνεργασίας του μέσω υπογραφής αμυντικής συμφωνίας κατά το γενικότερο πρότυπο αυτής που πρόσφατα υπέγραψε η Αθήνα με το Άμπου Ντάμπι.

η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ανεξαρτησία κάποιας από τις δύο χώρες, αποτελεί ίσως το πλέον σημαντικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμπου Ντάμπι.

 

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι δύο πλευρές δεσμεύονται να συμβάλλουν στην άμυνα και τη διατήρηση της ασφάλειας, κυριαρχίας, ενότητας, προστασίας και εδαφικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και των ΗΑΕ, στον βαθμό του εφικτού και όπου είναι πρακτικά δυνατόν.

Αν και στη συμφωνία τονίζεται ρητώς ότι οι προβλέψεις της δεν στρέφονται κατά τρίτων, είναι σαφές πως υπογράφηκε από Αθήνα και Αμπου Ντάμπι με το βλέμμα στον αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα της Τουρκίας.

Συμφωνίες Πακιστάν-Τουρκίας

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του Πακιστανικού Ναυτικού, Ναύαρχος Muhammad Amjad Khan Niazi, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Εκεί επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Στόλου και τα Ναυπηγεία στο Γκιολτζούκ.

Ο αρχηγός του Πακιστανικού Ναυτικού έγινε δεκτός από τον διοικητή τουρκικού στόλου, ναύαρχο Ercument Tatlioglu. Ο Ναύαρχος έλαβε πλήρη ενημέρωση σχετικά με την Τουρκική Διοίκηση Στόλου.

Ο ναύαρχος Muhammad Amjad Khan Niazi ενημερώθηκε για τα υπό κατασκευή έργα που λαμβάνουν χώρα. Οι Τούρκοι ως γνωστόν κατασκευάζουν πακιστανικά πλοία, τα οποία ίσως τα δούμε στο μέλλον με μόνιμη παρουσία σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »