προς: αξιότιμο κ.κ Δήμαρχο Αιγιαλείας                                                                                                                                                                                                          Αίγιο 09/08/2023

                               ΜΜΕ

          Και ενώ βλέπουμε μέσω του τύπου τις πομπώδεις ανακοινώσεις της Δ.Α για το έργο της ανάπλασης της Τρίγωνης πλατείας, πως όλα βαίνουν καλώς, η μόνη μπουλντόζα που υπάρχει στην άλλοτε Τρίγωνη πλατεία παραμένει στο ίδιο σημείο ακίνητη , τουλάχιστον δέκα μέρες και το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιός εμπαίζει ποιόν και ποιος θα πληρώσει και πάλι τη νύφη ?…..

Το ερώτημα φυσικά ρητορικό εφόσον όλοι ξέρουμε πως άμεσοι αποδέκτες του έργου είναι οι έμποροι , οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες .
Μετά από καταγγελίες των καταστηματαρχών της Τρίγωνης πλατείας, που δηλώνουν πως έχει σταματήσει το έργο της ανάπλασης εδώ και δύο εβδομάδες , έρχομαι σήμερα στη δύσκολη θέση να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου ως τ.Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας , χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των καταστηματαρχών της εκεί περιοχής.
 Όπως οι ίδιοι μου μετέφεραν άλλα και ο ίδιος όπως διαπίστωσα προσωπικά, τα μηχανήματα έχουν σταματήσει να δουλεύουν τουλάχιστον δέκα ημέρες.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται τόσο από τους εμπόρους που πλήττονται άμεσα όσο και από τους επιχειρηματίες της γύρω περιοχής που βλέπουν μέρα με την ημέρα να χάνουν τους πελάτες τους, λόγω δύσκολης προσβασιμότητας, είναι πολλά, με κυρίαρχο όμως το φόβο μήπως έχουμε την ίδια εξέλιξη με τη πλατεία Αγίας Λαύρας που έκανε τέσσερα χρόνια να ολοκληρωθεί με όλες τις συνέπειες που ακολούθησε μια τέτοια καθυστέρηση , της οποίας γίναμε όλοι αποδέκτες.
Όπως μου μετέφεραν οι καταστηματάρχες, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για το άκαιρο του πράγματος , δλδ να ξεκινήσει το έργο εν μέσω καλοκαιριού (στην καλύτερη περίοδο από πλευράς κίνησης) και κανείς δεν έφερε αντιρρήσεις, άλλωστε τι θα μπορούσαν να κάνουν σε κάτι προαποφασισμένο, πιστεύοντας πως θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Άλλωστε και εμένα όταν με ρωτούσαν με αγωνία πριν την έναρξη προέβαλλα σαν επιχείρημα ότι με έχουν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι ότι όλα είναι προγραμματισμένα και να έχουμε σαν κορωνίδα το καλό του τόπου μας.
Αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν προχωράει αλλά έχει να μπει συνεργείο τουλάχιστον δύο εβδομάδες .
κ. Δήμαρχε, είναι απορίας άξιον γιατί ξεκίνησαν ? οι εργασίες εν μέσω θέρους αφού προφανώς για άλλη μία φορά δεν είχαν προβλέψει και δεν είχαν προνοήσει οι αρμόδιοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες όλες τις παραμέτρους με συνέπεια να σταματήσει, γεγονός που υποδηλώνει την αυτονόητη καθυστέρηση και στην παράδοση του .
Γιατί ; για ακόμα μια φορά να γινόμαστε μάρτυρες προχειρότητας και χωρίς να λαϊκίζω θα ήθελα άμεσα απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι.
Γιατί σταμάτησε ; και ακριβές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης του.
Αρκετά πια … κουραστήκαμε με τη μυστικοπάθεια και τις επιπόλαιες κινήσεις καφενείου,  να γινόμαστε πειραματόζωα και να βλέπουμε δυστυχώς τον τόπο μας να οδεύει χρόνια πίσω !!
                                                                                                                                                                       με τιμή
                                                                                                                                                         Λάμπης Π.Παπαδόπουλος
                                                                                                                                                   π Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »