Κάνουν λόγο για αμφισβητούμενα ύδατα στο Αιγαίο
Μπορεί μέσα από απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε πρώτη ανάγνωση να φαίνεται πως οι ΗΠΑ “κουνάνε το δάκτυλο” στην Τουρκία, όμως η αλήθεια είναι πιο πολύπλευρη και ίσως πολύ επικίνδυνη. Στην απάντησή της η Ουάσιγκτον, κάνει λόγο για “αμφισβητούμενα ύδατα” παραβλέποντας όπως φαίνεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σε επιφυλακή στρατιωτικές μονάδες του Έβρου: Το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο
Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η απάντηση στα αγγλικά:
The United States is aware that Turkey has issued a NAVTEX for research in disputed waters in the Eastern Mediterranean. We urge Turkish authorities to halt any plans for operations and to avoid steps that raise tensions in the region.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »