Όλοι θα οδηγηθούν από την αστυνομία στο Εφετείο
Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών πέρασαν το βράδυ της Πέμπτης μετά από χρόνια μαζί, όλα τα μεγάλα κεφάλια, της εγκληματικής οργάνωσης, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιωταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, μαζί με 20 ακόμη καταδικασθέντες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο χωρισμένο σε τέσσερα μέρη και υπό αυστηρή επιτήρηση.

Η ατμόσφαιρά όπως ήταν φυσικό, βαριά, οι κουβέντες λιγοστές, και οι επαφές μεταξύ τους ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Ακολούθησαν το πρωτόκολλο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ με το τυπικό φαγητό, τα απαραίτητα τηλεφωνήματα ενώ από την παρέα του διευθυντηρίου έλειπε ο Γιάννης Λαγός που είναι στις Βρυξέλες και απαιτείται ειδική διαδικασία και ο φυγάς Χρήστος Παππάς

Την πύλη του Εφετείου περνούν σήμερα ένας – ένας οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αφού δεν έλαβαν αναστολή στις ποινές τους. Όλοι θα οδηγηθούν από την αστυνομία στο Εφετείο, ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους και ο αρμόδιος εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών να συντάξει τα φυλακιστήρια.

Συνολικά στο Εφετείο θα οδηγηθούν 37 άτομα στα οποία χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ανάμεσά τους είναι οι πρώην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και βεβαίως ο Γιώργος Ρουπακιάς καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συνολικά το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών μέχρι το Εφετείο σε 39 καταδικασθέντες.

Πλην όμως, δυο εξ αυτών οι Γιάννης Λαγός και Χρ. Παππάς δεν εμφανίστηκαν στις αρχές. Μάλιστα δια του συνηγόρου του ο Χρ. Παππάς διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να παραδοθεί. Ως εκ τούτου σε βάρος του δεν μπορεί παρά να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σήμερα αφού οι 37 οδηγηθούν στο Εφετείο και γίνει η ταυτοποίησή τους, στη συνέχεια θα οδηγηθούν στις φυλακές. Πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, Τρικάλων και Μαλανδρίνου, όπου θα τεθούν πρώτα σε καραντίνα 14 ημερών λόγω του covid 19.

Σε ό,τι αφορά στον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό το ζήτημα της άρσης η μη της ασυλίας του θα αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ). Όταν και εφόσον οι αρμόδιες εθνικές αρχές υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο ΕΚ, ο πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι θα το παραπέμψει στην επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI). Η επιτροπή αυτή αφού ακούσει τον Ι. Λαγό θα εγκρίνει έκθεση που θα εισηγείται στο ΕΚ είτε να άρει είτε να διατηρήσει την ασυλία. Αυτό θα κριθεί στην πρώτη Ολομέλεια του ΕΚ και με απλή πλειοψηφία. Το θέμα είναι πότε οι ελληνικές αρχές θα διαβιβάσουν το αίτημά τους στον πρόεδρο Σασόλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »