Η διαδικασία αναμένεται μακρά καθώς ο κανονισμός προβλέπει άρση ασυλίας μετά από τελεσίδικη καταδίκη
Τη Δευτέρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστολών των ποινών για τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής.

Ύστερα από πεντέμισι χρόνια και περισσότερες από 460 συνεδριάσεις, το δικαστήριο θα πάρει την κρίσιμη απόφαση για την τύχη των καταδικασθέντων, ποιοι και πόσοι δηλαδή θα οδηγηθούν στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους και ποιοι μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι.

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας, η εισαγγελέας θα προτείνει επί του αιτήματος όλων των καταδικασθέντων, πλην του Γ. Λαγού και του Γ. Ρουπακιά, για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και αμέσως μετά θα δευτερολογήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Από τη διάρκεια των αγορεύσεων τους θα εξαρτηθεί αν οι δικαστές αποφασίσουν για το αίτημα το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της επόμενης συνεδρίασης, δηλαδή την Τρίτη.
Όσον αφορά πάντως το Γιάννη Λαγό, εφόσον δεν του χορηγηθεί ανασταλτικό, θα διαβιβαστεί το διατακτικό της απόφασης μέσω του Εισαγγελέα Εφετών και του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του, προκειμένου να συλληφθεί.

Η διαδικασία αναμένεται μακρά καθώς ο κανονισμός προβλέπει άρση ασυλίας μετά από τελεσίδικη καταδίκη. Θα είναι ωστόσο από τις λίγες περιπτώσεις στις οποίες η άρση ζητείται για καταδικασμένο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και ίσως η πρώτη που η καταδίκη αφορά διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »