Το λεγόμενο «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων θέλουν να πάρουν από τον Μπάιντεν καθώς δεν τον εμπιστεύονται για μια τόσο κρίσιμη υπόθεση.

Και πώς να τον εμπιστευθούν βέβαια, αφού δεν πάει πολύς καιρός όταν είχε μπερδέψει την ίδια του την εγγονή με τον γιό του Μπο που έχει πεθάνει!

Ο William Perry, πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επί προεδρίας Bill Clinton μεταξύ 1994 και 1997 κάλεσε τον εκλεγμένο πρόεδρο Joe Biden να προχωρήσει τάχιστα σε αναθεώρηση της διαδικασίας για τα πυρηνικά που δίνει στον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο τον απόλυτο έλεγχο σε περίπτωση χρήσης τους αποκαλώντας τη διαδικασία αυτή «απαρχαιωμένη, μη αναγκαία και εξαιρετικά επικίνδυνη».

Το «βαλιτσάκι» ή η «μπάλα» όπως το αποκαλούν το οποίο μεταφέρει πάντα στρατιωτικός και ακολουθεί τον Αμερικανό πρόεδρο όπου βρίσκεται. Σε αυτό περιέχονται όλοι οι κωδικοί για χρήση των πυρηνικών όπλων από τον αέρα, την ξηρά ή υποθαλάσσια.

«Με το που θα αναλάβει τα καθήκοντά του και μαζί με αυτά την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ο Biden πρέπει να ανακοινώσει ότι θα αλλάξει το σύστημα και θα μοιράζεται αυτή την ευθύνη με μια ομάδα του Κογκρέσου», δήλωσε ο Perry.

Ο ίδιος πρόσθεσε, σε άρθρο του στο περιοδικό Politico ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να ξεκινήσουν ποτέ ένα πυρηνικό και ότι αν το πράξουν θα το πράξουν μόνο ως αντίποινα.
Ο Perry στο άρθρο του αναφέρει ότι το παρόν σύστημα ή η διαδικασία για τη χρήση των πυρηνικών όπλων δίνει στον εκάστοτε πρόεδρο «μια θεϊκή εξουσία να φέρει την παγκόσμια καταστροφή μέσα σε μια στιγμή μια εξουσία «απαρχαιωμένη, μη αναγκαία όσο και εξαιρετικά επικίνδυνη».

Βέβαια ο Perry ως Δημοκρατικός επιτέθηκε και στον Τραμπ, λέγοντας πως «θεωρούμε πως ο Τραμπ είναι αρκετά υπεύθυνος για να του εμπιστευθούμε την δύναμη να τελειώσει τον κόσμο; Μέσα λεπτά μπορεί να εξαπολύσει εκατοντάδες πυρηνικά. Δεν χρειάζεται δεύτερη γνώμη. Ο υπουργός Άμυνας δεν έχει λόγο. Το Κογκρέσο δεν έχει λόγο. Γιατί να πάρουμε αυτό το ρίσκο;», πρόσθεσε αλλά με καθαρό υπονοούμενο κατά του Μπάιντεν αφού αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος μέσα σε λίγες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »