ΗΡωσία εργάζεται σε έναν νέο υποβρύχιο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) που τελικώς θα αντικαταστήσει τον Bulava, ανέφερε μέσο της χώρας.

Η καθημερινή ρωσική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές της στο υπουργείο άμυνας της Μόσχας, ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη ενός βαλλιστικού πυραύλου υποβρύχιας εκτόξευσης και διηπειρωτικού βεληνεκούς.

 

 

Η διοίκηση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού διαθέτει έναν από τους πιο μεγάλους υποβρύχιους στόλους του κόσμου. Κάποια από τα σκάφη τους είναι ικανά να μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, τις οποίες η Μόσχα θεωρεί αποτρεπτικά όπλα της. Το έθνος εργάστηκε σκληρά για να βελτιώσει τον υποβρύχιο στόλο του από τότε που το Kursk βυθίστε το 2000.

Τον Ιούλιο του 2017, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε μία νέα πολιτική για ναυτικές επιχειρήσεις μέχρι το 2030, κάτι που υποδεικνύει τις βελτιωμένες δυνατότητες του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και τον αναπτυσσόμενο στρατηγικό και επιχειρησιακό του ρόλο.

Η πολιτική σημειώνει πως το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας επιδεικνύει «υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για δράση, συμπεριλαμβανομένων πληγμάτων σε κρίσιμα σημαντικούς εχθρικούς στόχους».

«Με την ανάπτυξη όπλων υψηλής ακριβείας, το πολεμικό ναυτικό έχει ένα νέο σκοπό: την καταστροφή εχθρικών στρατιωτικών και οικονομικών στόχων, εκτοξεύοντας φονικά πυρά από την θάλασσα.»

Ο νέος υποβρύχιος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, ο οποίος αναφέρεται πως βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμη, θα αντικαταστήσει τελικώς τον πύραυλο RSM-56 Bulava, σύμφωνα με την Izvestia.

Λαμπρό Μέλλον για το Ρωσικό Υποβρύχιο Στόλο

Η ρωσική σελίδα επικαλέστηκε και τον ανώτατο διοικητή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχο Νικολάι Γεβμένοφ, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει στο κοντινό παρελθόν πως νέοι ρωσικοί πύραυλοι θα είναι ικανοί να περνούν όλα τα προηγμένα πυραυλικά αμυντικά συστήματα «κάθε εχθρού», ενώ θα επιδεικνύουν υψηλή ακρίβεια και αυξημένο βεληνεκές πτήσης από απομακρυσμένες περιοχές.

Όταν ολοκληρωθεί, το όπλο αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο οπλισμό της μελλοντικής γενιάς στρατηγικών πυραύλων, ανέφεραν οι ρωσικές πηγές του Κρεμλίνου στην υπηρεσία ενημέρωσης.

Οι πηγές είπαν στην Izvestia πως οι υπεύθυνοι ανάπτυξης θα ξεκινήσουν να εργάζονται στην εμφάνιση και στον σχεδιασμό του νέου πυραύλου αφού τα έγγραφά τους εγκριθούν και συντονιστούν με τους πελάτες και τους υπεύθυνους παραγωγής.

Σύμφωνα με το κέντρο στρατηγικών και διεθνών μελετών, μία δυτική δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον, ο υποβρύχιος πύραυλος Bulava, ο οποίος σχεδιάστηκε για να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή, είναι μέχρι στιγμής ο πυρήνας της μελλοντικής στρατηγικής πυρηνικής δύναμης της Ρωσίας.

Ο πύραυλος σχεδιάστηκε για να παρατάσσεται στα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Borei, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ 12 και 16 πυραύλων.

RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava
RSM-56 Bulava

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »