”Η ελληνική πλευρά ζητά ρητές διαβεβαιώσεις ότι κάτι ανάλογο δεν θα ξανασυμβεί”
Ανανέωση

Η απόλυτη υποχώρηση από την Αθήνα. Η Ελλάδα δεν θα προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Άγκυρα παρείχε εξηγήσεις στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα που ικανοποίησαν την Αθήνα. Παρόλα αυτά υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και η ελληνική πλευρά ζητά ρητές διαβεβαιώσεις ότι κάτι ανάλογο δεν θα ξανασυμβεί.

Δείτε βίντεο


Αρχικό κείμενο

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προχωρά η Αθήνα, αφού οι τουρκικές αρχές κράτησαν στον αέρα 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροπλάνο που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, κ. Δένδια, με τις εξηγήσεις των Τούρκων να είναι τουλάχιστον αστείες.

Εντολή να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας δόθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »