Νέες επιθέσεις σε δύο ρωσικά αεροδρόμια στις πόλεις Μπριάνσκ και Κουρσκ πραγματοποίησαν με drones οι Ουκρανοί πλήττοντας δεξαμενές καυσίμων

Είναι η δεύτερη επίθεση αυτού του τύπου μέσα σε δύο ημέρες που πραγματοποιείται βαθιά στην ρωσική επικράτεια.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ Ρομάν Σταρόβοιτ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Πληροφορίες για θύματα δεν είναι ακόμη διαθέσιμες ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί αν έχουν υποστεί ζημιές οι εγκαταστάσεις των αεροδρομίων.

Nεότερες αναφορές επιβεβαιώνουν ότι το πλήγμα ήταν επιτυχές μόνο στο αεροδρόμιο του Κουρσκ. Στο αεροδρόμιο του Μπριάνσκ η επίθεση ήταν ανεπιτυχής για λίγα μέτρα και αποφεύχθη μία μεγάλη καταστροφή.

 

Πιθανότατα μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν συντριπτικά ρωσικά αντίποινα όπως ακριβώς έγινε και χθες μετά την επίθεση των Ουκρανών στα αεροδρόμια του Engels και του Ριάζαν.

Μαζική πυραυλική επίθεση σε ουκρανικές βάσεις και στρατηγικούς στόχους πραγματοποιήθηκε χθες από την ρωσική Αεροπορία: Οκτώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS εκτόξευσαν 41 πύραυλους Kh-101/Kh-555  και Kh-22, υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και μαχητικά Su-35S εξαπέλυσαν πύραυλοι Kh-31P και 6 Kh-59.

Έπληξαν στόχους στις περιοχές Kirovograd, Οδησσό, Ζαπορίζιε και Vinnitsa, καθώς και στις περιοχές Lozovsky και Volchansky της περιοχής Χάρκοβο.

Eπίσης κορβέτες από την Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 22 πυραύλους Kalibr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »