Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή την χώρα;

Την αλλαγή της διάθεσης των Ελλήνων έναντι των κυβερνητικών πολιτικών υποδεικνύει δημοσκόπηση της prorata που δημοσιεύεται σήμερα στον ημερήσια τύπο. Η έρευνα – εφόσον τα στοιχεία της επαληθεύονται – αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση χάνει την αξιοπιστία της έναντι των πολιτών καθώς μια ολοένα αυξανόμενη μερίδα αυτών κρίνει αρνητικά το έργο της. Ειδικά η διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας – που ακόμη δεν έχει τελειώσει – κρίνεται με ιδιαίτερο σκεπτικισμό από τους Έλληνες.

Σημαντικό είναι ότι ακόμη δεν έχουν φανεί και οι οικονομικές συνέπειες των lockdown, που θα αποκαλυφθούν από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο, χρονικό σημείο στο οποίο οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν μεταθέσει τις πληρωμές χρεών των Ελλήνων προς αυτούς.
Εάν η κατάρρευση έχει ξεκινήσει από τώρα, τι θα γίνει τότε, αναρωτιούνται αρκετοί πολιτικοί αναλυτές που θεωρούν ολοένα και πιο πιθανή μια απόπειρα διαφυγής της κυβέρνησης μέσω εκλογών.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση:

Το 55% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολογούν ως σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
Να σημειωθεί ότι την περίοδο 19-22 Μαρτίου οι σίγουρα θετικές και μάλλον θετικές γνώμες έφταναν το 80% ενώ η κατρακύλα άρχισε από τον Μάϊο και κρατά μέχρι και σήμερα.

-Το 65% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ότι ήταν δυνατό για την αποτροπή του δεύτερου lockdown

-Το 45% πιστεύει ότι το δεύτερο lockdown θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρό

-Το 55% εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα νοσοκομεία σίγουρα και μάλλον αρνητικά

-Το 58% ότι διαχειρίστηκε τη λειτουργία των σχολείων σίγουρα και μάλλον αρνητικά

-Το 57% ότι διαχειρίστηκε τη λειτουργία των επιχειρήσεων σίγουρα και μάλλον αρνητικά. Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατό για την προστασία των μικρών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις

-Το 68% εκτιμά ότι το ΕΣΥ δεν είναι προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

-Το 63% δηλώνει ότι σίγουρα ναι και μάλλον ναι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

-Το 72% θεωρεί ανεύθυνη τη στάση που κράτησε η Εκκλησία στην πανδημία

-Το 56% δηλώνει καθόλου και όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »