Οι κάτοικοι της περιοχής του Έβρου προχώρησαν σε νέες καταγγελίες πως καθημερινά περνούν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες τα σύνορα και εισέρχονται στην ενδοχώρα.

Κάτοικοι του Αμορίου καταγγέλουν: «Εδώ και ένα χρόνο και με μια μικρή διακοπή 20 ημερών κατά τα Χριστούγεννα, η κατάσταση είναι δραματική, ομάδες των 10,20 ακόμη και 50 ατόμων διέρχονται καθημερινά και περνάνε στην ενδοχώρα».
Αυτό σημαίνει πως σε καθημερινή βάση εκατοντάδες άτομα περνάνε τα σύνορα. Μάλιστα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί την περίοδο του καλοκαιριού, που οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και η στάθμη του Έβρου χαμηλή.

Όπως σημειώνει κάτοικος της περιοχής, υπάρχει ένα πέρασμα στο σημείο όπου το δάσος της περιοχής φτάνει μέχρι το ποτάμι και διακόπτεται μόνο από τον εθνικό δρόμο και τη σιδηροδρομική γραμμή. Έτσι οι διακινητές προτιμούν το συγκεκριμένο σημείο γιατί όποιος περνά, συνεχίζει με άνεση προς την ενδοχώρα, χωρίς να γίνεται εύκολα αντιληπτός

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι της περιοχής του Έβρου προχωρούν σε τέτοιες καταγγελίες, καθώς πριν λίγο καιρό το ίδιο είχαν καταγγείλει και κάτοικοι του Ορμενιού. Ότι δηλαδή ο Έβρος κάθε άλλο παρά «φρούριο» είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »